Rob Goossens haalt stevig uit naar Halina Reijn: ‘Ik haat haar!’

Rob Goossens haalt buitengewoon hard uit naar Halina Reijn. Hij ziet in de actrice alles wat hij hoopt dat zijn eigen dochter níet zal worden. “Ik wil graag mijn haat voor haar met de wereld delen.”

Halina Reijn en Rob Goossens © NPO

RTL Boulevard-ster Rob Goossens is dit seizoen een van de deelnemers aan De Slimste Mens. Hij maakte gisterenavond een zeer goede start, want hij was direct de slimste van de avond en mede daardoor werd Femke van der Laan naar huis gespeeld. Tijdens het spel vertelde Rob ook over zijn literaire ambities.

Halina-boek

Rob vertelt dat hij denkt aan een boek over opvoeden. “Ik heb net een dochter gekregen. Tenminste, net… Ze is van januari en op het moment dat je weet dat er een kind aankomt, raak je toch in lichte stress. Je moet je kind perfect opvoeden enzo, dus dan begin je al die boeken in huis te halen en het is allemaal saai en het dubbelt.”

Hij vervolgt: “Op een gegeven moment dacht ik: daar moet toch wel wat grappigs mee te doen zijn. Toen had ik in mijn hoofd zitten: als ik nou een boek schrijft met de titel ‘Halina Reijn worden’, en dan elk hoofdstuk iets dat Halina Reijn kenmerkt en wat je dus moet doen om je kind uiteindelijk Halina Reijn te laten worden.”

Vijf jaar

Wil hij zo graag allemaal Halina Reijntjes kweken? Nee, in tegendeel. “Het is dan met het idee dat als je dat allemaal omdraait dat je in ieder geval voorkomt dat je kind wordt zoals Halina Reijn.”

Als gastheer Philip Freriks aan Rob vraagt wanneer hij dat boek af wil hebben, geeft de Boulevard-ster aan daar geen haast mee te hebben. “Dit is een proces. Als het vijf jaar duurt is het prima.”

‘Ik haat Halina!’

Volkskrant-columniste Sheila Sitalsing reageert kritisch. “Er zit nu iemand op tv die net een nieuw kind heeft en ‘een leuk opvoedboek’ gaat schrijven maar dan écht origineel. Als er een god was zou ze ons behoeden voor elke nieuwe ouder die denkt dat íemand zit te wachten op de miljoenmiljardste pulp van de miljoenmiljardste jonge ouder”, twittert ze.

Rob daarop weer: “Er zit nu een Volkskrant-columnist te twitteren die zo humorloos is dat ze totaal miste dat mijn verhaal gewoon een lange aanloop was om mijn haat voor Halina Reijn met de wereld te delen. Alsof ik dat boek echt ga schrijven, kom nou toch.”

Bang voor Angela?

Tot slot: vreest Rob niet voor een kritische column van de door hem gehekelde Angela de Jong nu hij kandidaat is in het door haar zo geliefde De Slimste Mens? “Die is met vakantie 😛.”

De tweet van Rob:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u Halina Reijn een leuke vrouw?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen