Janine Abbring steunt Halina Reijn na pittige aanval Rob Goossens

Janine Abbring steunt Halina Reijn na de felle uitspraken van Rob Goossens. De deskundige van RTL Boulevard heeft geroepen dat hij de actrice ‘haat’ en daar een boek over wil schrijven.

Janine Abbring, Rob Goossens en Halina Reijn © NPO

Halina Reijn is behoorlijk geraakt door de uitspraken die Rob Goossens over haar heeft gedaan. De deskundige van RTL Boulevard stelt dat hij een hekel heeft aan de actrice. “Ik wil graag mijn haat voor haar met de wereld delen”, zegt hij. Ontzettend heftig, vindt Halina dat. Zij zegt: “Vergeet nooit dat woorden kracht hebben en aankomen.”

Janine steunt Halina

Niemand minder dan Zomergasten-presentatrice Janine Abbring bemoeit zich er nu ook mee. Zij steekt Halina een hart onder de riem en wijst de actrice via Twitter op de uitspraken die ze dit weekend deed in het AD over pestgedrag in de media.

Janine: “Ik denk dat veel mensen op tv onzeker worden van vuilspuiterij. Vooral als het structureel is, dan gaat het onder je huid zitten. Mensen thuis denken altijd dat de tv-wereld een soort Madame Tussauds is. Dat we poppen zijn waar je van alles over kan zeggen. Nou: deze pop kan gewoon lezen, hoor.”

Lezende pop

Het enige wat je kunt doen tegen critici als Rob is jezelf een bepaalde houding aan te nemen, legt Janine uit. “Ik heb weleens een quote gehoord: ‘Je moet geen kritiek aannemen van mensen aan wie je geen advies zou vragen.’ Toen ik dat hoorde dacht ik: ja, verdomme, dát moet mijn credo zijn. Dat ga ik deze zomer proberen.”

Halina heeft niet publiekelijk gereageerd op de steunbetuiging van Janine, maar de Zomergasten-presentatrice heeft wel een like gekregen van Fallon van der Meeren. Ook zij werd aangevallen door Rob.

Tweet

De tweet van Janine:

re

Zeekoeien

Overigens is Halina ook niet geheel onschuldig als het gaat om het beledigen van anderen. Ze noemde twee van haar fans ooit ‘zeekoeien‘ in een column voor het AD.

Halina beschreef hoe ze een dame afsnauwde die haar herkende op Schiphol: “‘Kun je het zien?’ Geschrokken wendt de mollige vrouw haar blik af. Meewarig schud ik mijn hoofd. Beschaamd kijkt ze naar haar even dikke dochter in korte broek die nu angstig naar de grond staart. ‘Jezus!’, sis ik binnensmonds.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Halina Reijn noemde twee van haar fans ooit 'zeekoeien', maar is nu zelf beledigd. Boemerang in haar gezicht of dit is toch anders?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen