‘Dionne Stax helemaal van slag door opmerking Johan Derksen’

Dionne Stax kan bijzonder slecht tegen kritiek; ook een vernietigende opmerking van Johan Derksen is flink bij haar binnengekomen. Dat zegt tv-kenner Rob Goossens op NPO Radio 1.

Dionne Stax en Johan Derksen © MAX, RTL

Rob Goossens heeft eind vorig jaar een lang artikel geschreven over Dionne Stax, waarin hij onder andere Johan Derksen aan het woord liet. “Ze hoeft van mij niet van televisie af, hoor, maar ik vind haar een beetje een ijskonijn”, zei de Vandaag Inside-ster onder meer. En: “Ze is een robotje zonder charisma.”

Dionne gepikeerd

Daar kan Dionne dus absolúút niet tegen, vertelt Rob nu in het programma De Perstribune op NPO Radio 1. “Dionne Stax is iemand die zich negativiteit veel meer aantrekt dan andere collega’s in Hilversum.”

Hij vertelt: “Ik heb op een gegeven moment een profiel over haar geschreven voor Veronica Superguide en daarin heb ik een aantal mensen aan het woord gelaten die uitleggen hoe haar vakmanschap eruitziet en die terecht aanstipten dat Dionne Stax best wel een kijkcijferkanon voor NPO 1 is.”

Robotje Stax

Kijkcijderkanon? “Oké, ze heeft inmiddels een serie over first ladies gemaakt in Amerika die het wat minder deed, maar dat was een uitzondering. Maar in dat stuk van 1.200 woorden stond één passage van Johan Derksen, die op z’n Johan Derksens, grote stappen snel thuis, vertelt dat hij haar een robotje met te dikke t**ten vindt of zoiets onbeschaamds.”

Rob vervolgt: “Allemaal dingen die ik zelf nooit zou zeggen, maar die wel in het verhaal stonden. Op zo’n moment kan Dionne Stax, hoor ik dan uit haar omgeving, eigenlijk al die mooie woorden niet meer lezen, omdat er één iemand die haar helemaal niet kent en op geen enkele manier in de positie is om dat over haar te zeggen, iets lelijks over haar zegt.”

Respectloos

Zelf zou Rob nooit over Dionne zeggen wat Johan heeft gezegd. “Dat vind ik echt respectloos. Ik zie ook wat Dionne Stax kan. Ik weet dat zij niet puur vanwege haar uiterlijk haar televisiebaantje heeft. Ik zou dat dus nooit over mijn lippen krijgen.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen