Halina Reijn schrikt van uitspraken Rob Goossens: ‘Komt bij me aan’

Halina Reijn is geschrokken van de heftige uitspraken die Rob Goossens over haar heeft gedaan in de kijkcijferhit De Slimste Mens. “Woorden hebben kracht en komen aan”, zegt de actrice.

Halina Reijn en Rob Goossens © NPO

Rob Goossens, deskundige van RTL Boulevard, heeft in de kijkcijferhit De Slimste Mens én na afloop op Twitter keihard uitgehaald naar Halina Reijn. Hij grapte in het programma dat hij een boek over opvoeden wil schrijven, waarin je stap voor stap leert hoe je kind precies zo wordt als Halina. “Met het idee dat je kind dan níet zo wordt als je alles omdraait.”

‘Ik haat Halina!’

Een behoorlijke steek onder water, maar na afloop ging Rob daar nog eens flink overheen in een bericht op Twitter. Daarin gaf hij aan dat hij de actrice haat. “Het was gewoon een lange aanloop om mijn haat voor Halina Reijn met de wereld te delen. Alsof ik dat boek echt ga schrijven, kom nou toch.”

Rob werd daar vorige week al direct op aangesproken door een aantal andere twitteraars, waaronder Anita: “Aandacht tekort waarschijnlijk deze Rob Goossens. Dit soort individuen kicken op riooljournalistiek en polarisatie. Iemand haten is een vorm van een gebrek aan zelfvertrouwen trouwens. Negeren deze vent.”

‘Doe eens respectvol’

Nu, een dikke week later, mengt ook artiestenmanager Fallon van der Meeren, de vrouw van Songfestival-meneer Sietse Bakker, zich in de discussie. Zij zegt: “Nog nooit gehoord van Rob Goossens, maar lees net dat hij het nodig vond om op tv zijn haat voor Halina Reijn te delen.”

Ze vervolgt: “Is het nou zo moeilijk om een beetje respectvol met elkaar om te gaan? Als je graag leuk gevonden wil worden zijn daar vast betere manieren voor. Be kind.”

Rob kaatst terug

Rob reageert daar gelaten op. “Voordat je me komt lastigvallen met Xenos-spreuken is het misschien een idee om te kijken wát ik gezegd heb.”

Dan maakt Rob een gemene opmerking over het managementbureau van Fallon. “Ze heeft blijkbaar de sterrenstal van Janey van Ierland voor een vriendenprijs mogen overkopen toen die naar Netflix ging. Daarna zijn Halina Reijn en Carice van Houten weggelopen als ik de site zo zie. Ik vind het niet echt reclame voor de bv Fallon, maar wie ben ik?”

Halina reageert

Dan komt Halina met haar reactie. Zij zegt: “Ik las het ook. Je hebt het waarschijnlijk anders bedoeld en de context miste misschien in de artikelen maar vergeet nooit dat woorden kracht hebben en aankomen.”

En wat vindt ze van Robs suggestie dat ze snel zou zijn weggelopen bij het bureau van Fallon? “Fallon heeft een bloeiend bedrijf waar ik in Nederland heel graag weer mee samen zou werken. Veel liefs.”

Tweet

De tweet van Halina:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Rob Goossens zijn excuses moet aanbieden aan Halina Reijn?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen