Danny de Munk gewoon weer op het podium: ‘Is dat wel handig?’

Danny de Munk heeft ondanks de aangifte van verkrachting die er tegen hem ligt zijn oude leven weer opgepakt, inclusief optredens in het land. “Dan kun je zeggen: is het handig dat hij optreedt?”

Danny de Munk © William Rutten

Het is het zwartste jaar uit de carrière van Danny de Munk. Er werd in april een hele beerput over hem opengetrokken op het juiceplatform van Yvonne Coldeweijer, waarna één vrouw zich gesterkt genoeg voelde om aangifte tegen hem te doen van verkrachting. RTL 4 besloot hem van de buis te halen, SBS 6 vanzelfsprekend niet.

Terug in het land

Danny koos er twee weken na het verliezen van zijn RTL-klus voor om huilend zijn verhaal te doen in RTL Boulevard. Hij ontkent alles, maar de schade is hoe dan ook natuurlijk al aangericht. Een maand geleden vertrok hij met zijn gezin naar Sitges, waar hij wekenlang vakantie heeft gevierd.

Inmiddels is Danny weer terug in het land. “Hij is aan het werk, hij is terug uit Sitges. Die gezinsherenigingsvakantie heeft de familie geloof ik wel goed gedaan. De weken daarvoor kwam Jenny nauwelijks uit bed na alle onthullingen over haar man waar ze kennelijk dan niets van geweten heeft”, vertelt Privé-baas Evert Santegoeds in de podcast Strikt Privé.

Grote uitdaging

Komt het goed tussen Danny en Jenny? “Ik weet het niet. Het is een grote uitdaging waar ze zich voor gesteld zien. Juist als zij van niets geweten heeft, moet de klap enorm groot geweest zijn, maar als ze er samen uit gaan komen is het wel des te mooier. Dat je niet onmiddellijk na al die jaren de handdoek in de ring gooit, is op zich een goed teken.”

Inmiddels heeft Danny zijn optredens en schnabbels in het land weer opgepakt. “Hij treedt op en wordt daar nauwelijks geconfronteerd met de verhalen die over hem de ronde doen. Dan kun je zeggen: is het handig dat hij optreedt?”

Is het handig?

Evert heeft er geen moeite mee. “Ja, dat is die man zijn werk. Daar eet hij van, dus zolang dat niet door iemand wordt verboden moet hij dat maar gewoon blijven doen, lijkt me.”

De van verkrachting beschuldigde Danny slaat zich hier wel doorheen, denkt Evert. “Het is Danny de Munk met alle voors en tegens. Het is altijd zo geweest: je hield van hem of je hield niet van hem. Daar heeft hij altijd mee te maken gehad en dat heeft hij nog steeds.”

Het lijkt erop dat Evert voorsorteert op vrijspraak voor Danny. Nu gaat hij in elk geval uit van zijn onschuld. “Zolang hij niet veroordeeld is, is hij natuurlijk onschuldig. Zoals iedereen die voor de rechter komt.”

Instagram

Afgelopen weekend liet Danny zien dat hij weer volop aan het werk is:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Ali B wordt ook beschuldigd van verkrachting. Kan hij ook weer het podium op tot er een vonnis van de rechter ligt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen