Johan Derksen hekelt Tim den Besten: ‘Hij heeft altijd zó’n waffel!’

Johan Derksen ergert zich aan Tim den Besten en de manier waarop hij zich opstelt nu hem racisme is verweten. “Wees nou ook eens een grote jongen wanneer je zelf een draai om je oren krijgt.”

Tim den Besten en Johan Derksen © NPO, SBS

Tim den Besten heeft in een spontaan moment ‘Sinterklaasje, kom maar binnen met je knecht’ gezongen toen hij live op televisie was en zijn goede vriend Nicolaas Veul zag naderen in een boot tijdens de Canal Parade. Er stonden vervolgens enorm veel mensen op om hem een racist te noemen. “Ze zeiden dat ik een wild beest ben.”

Johan haalt uit

Het radio-interview waarin Tim minutenlang aan het huilen is heeft voor behoorlijk wat opschudding gezorgd in ons land. VI-ster Özcan Akyol is verbijsterd. “Als zelfs overduidelijke bondgenoten, zoals Tim den Besten, niet meer veilig zijn voor deze bloeddorstige maniakken, stevenen we af op een zeer enge samenleving”, schreef hij in zijn column.

Daar is collega Johan Derksen het mee eens. “Ja, kijk, wat die jongen gedaan heeft, heeft hij een beetje naïef gedaan en niet met kwade bedoelingen. Dan zijn er weer mensen… Omdat hij het woord knecht uitspreekt, dan is dat weer racistisch. Joh, een storm in een glas water, het gaat nergens over”, zegt hij nu tegen De Telegraaf.

Grote jongen

Johan vindt wel dat Tim veel te hysterisch reageert. “Dan moet je een grote jongen zijn, want dan krijgt hij heel Nederland over zich heen, en dat is heel onredelijk, maar dan gaat hij op de tv tranen met tuiten zitten huilen tijdens zijn excuses.”

Hij vervolgt: “Dan denk ik: nou, Tim, je hebt zó’n waffel in iedere talkshow en je hebt het allemaal uitgevonden, wees nou ook eens een keer een grote jongen wanneer je zelf een draai om je oren krijgt.”

Vermoedelijk doelt Johan hier op het fragment van Tim die in de talkshow Op1 politica Mona Keijzer tot de orde roept als ze Zwarte Piet min of meer verdedigt.

Paniek

Waarom denkt Johan dat Tim zo van slag was? “Die jongen is in paniek. Die heeft altijd een grote bek en durft alles te zeggen als hij daar aan zo’n tafel zit, maar nu krijgt hij er zélf eens van langs. Als dat de eerste keer is dan schrik je wel even. Ik ben er zo langzaamaan aan gewend, maar dan schrik je even. Dan moet je een grote jongen zijn.”

Tot slot geeft ook Privé TV-ster Jan Uriot zijn mening: “Tim is niet mijn vriend en ik kom niet voor hem op, maar ik denk wel dat we af en toe een beetje te ver gaan met dit soort zaken. Ik heb een Surinaamse vriend en die heet Piet. Stel je nou voor dat die op een bootje zit en ik zie Piet voorbijkomen en ik roep: ‘Hé, Pietje!’, ben ik dan ook aan de beurt?”

Fragment

Johan over Tim:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Özcan Akyol vindt dat Tim den Besten slachtoffer is van 'bloeddorstige racismezoekers'. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen