Danny de Munk mogelijk van de buis gehaald: ‘SBS 6-top in beraad’

Danny de Munk wordt mogelijk van de buis gehaald door SBS 6, waar hij momenteel een belangrijke rol heeft in de slecht bekeken zaterdagavondshow De Hollandse Nieuwe. “De zender gaat in beraad.”

De Hollandse Nieuwe © William Rutten

Het is zo’n twee maanden geleden dat Yvonne Coldeweijer als eerst berichtte over het vermeende wangedrag van Danny de Munk. Ze werd toen nog verguisd door RTL Boulevard en Shownieuws, maar inmiddels ligt er dus een aangifte van verkrachting. En daardoor zit SBS 6 met een levensgroot probleem: kan De Hollandse Nieuwe nog wel door?

Beraad bij SBS 6

De Hollandse Nieuwe is een talentenjacht op locatie met Jeroen van der Boom als de centrale presentator. Zangers en zangeressen doen auditie in hun eigen woonkamer ten overstaan van juryleden Danny de Munk, René Froger en Samantha Steenwijk. Zij geven vervolgens hun oordeel over het optreden.

Het is volgens Albert Verlinde sterk de vraag of SBS 6 nog wel een programma kan uitzenden met iemand die wordt verdacht van verkrachting. “Daar zal morgen beraad over zijn wat daarmee gaat gebeuren”, zei de showkenner gisterenavond in Shownieuws.

Sneu voor Talpa

Albert vindt het heel sneu voor Talpa, het moederbedrijf van SBS 6. “Dan hebben we ook weer Talpa. Het is ook af en toe alsof je denkt: ah, die zender moeten we hebben! We konden hen vanavond niet meer bereiken, maar natuurlijk gaan ze kijken van: wat kunnen we doen?”

Hij vervolgt: “Natuurlijk is hij alleen nog maar in staat van beschuldiging gesteld, er is een aangifte gedaan. Dat wil niet zeggen dat er daadwerkelijk iets is of dat hij niet meer kan werken of wat dan ook, maar je kijkt de komende tijd toch anders naar hem.”

Ali en Marco

Het kan allemaal héél lang gaan duren voor Danny, aldus Albert. “Je weet niet hoe lang dit duurt. Dat is de ellende met dit soort zaken. Het ligt op tafel en kijk naar Marco Borsato en Ali B en hoe lang dat allemaal al loopt.”

Danny ontkent alle beschuldigingen. De zanger heeft gereageerd via zijn advocaat Royce de Vries. Zelf heeft hij nog niets laten horen.

‘Smeerlap!’

Ondertussen wordt Danny op zijn sociale media overladen met negatieve reacties. “Smeerlap 🤮🤮🤮”, zegt Arien. En Erwin: “Wat lees ik nu!? Aangifte tegen je wegens verkrachting van een jonge meid! 😡”

Tim steunt Danny juist. “Geloof d’r niks van dat je het gedaan zou moeten hebben. Ineens zit elke BN’er aan vrouwen. Nu vijftien jaar geleden. Ruiken zeker geld.”

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen