Bridget Maasland begrijpt niets van Eva Jinek: ‘Dit is echt niet handig’

Bridget Maasland vindt het heel vreemd dat Eva Jinek ’twee verschillende verhalen’ naar buiten heeft gebracht over wat er gebeurd is op het feestje na haar seizoenfinale. “Dat is niet handig.”

Bridget Maasland en Eva Jinek © RTL

Eva Jinek heeft op nietsontziende wijze de mannen van Vandaag Inside over zich heen gekregen. De aanleiding? Hun redacteur Sam van Royen, de zoon van Heleen van Royen, heeft de presentatrice verklikt. De talkshowhost zou op het feestje na haar seizoensfinale hebben gedanst op het graf van VI, maar daar is ze zelf erg vaag over.

Loog Eva?

Tijdens de kaarsrel opperde Eva een advertentieboycot van VI. Volgens critici sorteerde ze voor op een VI-exit om haar ingestorte kijkcijfers te redden. Toen die exit een feit was, zou ze hebben geroepen: “Jullie zijn het beste team waar ik ooit mee gewerkt heb, fantastisch hebben jullie het gedaan, zelfs Vandaag Inside hebben we van de buis gekregen!”

Waar Eva in de talkshow Beau alles ontkende en suggereerde dat Sam heeft gelogen, heeft ze volgens Johan het volgende gezegd tijdens hun telefoongesprek: “Ja, we hadden een afterparty, ik had wat gedronken en dan word ik wat gillerig. (…) Als ik dat gezegd heb, ik kan het me niet herinneren, dan is het als grap bedoeld.”

‘Dit is niet handig’

Het is vreemd dat Eva met twee versies van het verhaal komt, vindt Rob Goossens. De tv-kenner zegt in RTL Boulevard: “Juist dát vonden die mannen weer heel vervelend. Die hadden zoiets van: dit is gewoon niet netjes tegenover Sam.”

Bridget Maasland vindt het ook uiterst onhandig van Eva. “Maar dat is natuurlijk ook niet handig om twee verschillende verhalen naar buiten te hebben.”

Rob: “Nee, inderdaad, dus ik denk dat als Eva het over zou kunnen doen, dat ze dat sowieso zou doen, maar daar is het nu te laat voor.”

Heleen reageert

De aanleiding voor Bridget en Rob om het over Eva te hebben, was een kort item over Heleen van Royen. Zij reageerde gisteren in RTL Boulevard voor het eerst op camera over de betrokkenheid van haar zoon bij de VI-rel. “Sam werkt daar, die doet gewoon zijn werk en heeft dat zelf ook allemaal al zeg maar rechtgezet met iedereen. Ik weet wel…”

Ze vervolgt: “Kijk, voor mij is er geen twijfel dat Eva dat heeft gezegd, omdat hij toen hij daar geweest was al tegen mij zei: ‘Nou, nou, Eva maakte nogal een harde grap.’ Ik vind het ook eigenlijk helemaal geen probleem. Als een concurrent er niet meer is, is de andere partij altijd blij.”

Vuige rel

Luuk: “Het is wel een vuige rel geworden dit, hè, Rob? Het gaat hard heen en weer.”

Rob: “Ik denk ook dat Jinek niet in goede doen was toen ze ernaar gevraagd werd bij Beau. (…) Omdat ze tegen de mannen van Vandaag Inside iets anders heeft gezegd dan ze bij Beau heeft gezegd, ettert het toch nog een beetje door.”

Het is overigens geen verrassing dat Bridget en Rob zo fel zijn over Eva, want deze twee kampen staan op zeer gespannen voet met elkaar. Eva riep vorig jaar namelijk dat Bridget en Rob broddelwerk afleveren en zich volledig hebben gediskwalificeerd.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen