Heleen van Royen verbiedt VI vragen over Jinek-verklikkende zoon

Heleen van Royen heeft de mannen van Vandaag Inside verboden om in de uitzending van gisteren te beginnen over haar zoon Sam van Royen, die de loederrel rond Eva Jinek heeft veroorzaakt.

Wilfred Genee en Heleen van Royen © VI, Instagram

De mannen van Vandaag Inside gaan er altijd prat op dat ze volstrekt onafhankelijk zijn en zich door niemand de mond laten snoeren, maar ook zij maken – net als alle andere talkshows – gewoon geheime afspraken met hun gasten. Zo spraken ze gisteren af met Heleen van Royen dat er geen vragen gesteld zouden worden over haar zoon Sam van Royen.

Eva en de loederrel

Sam, die als redacteur bij Vandaag Inside werkt, heeft Eva Jinek verklikt en daardoor de veelbesproken loederrel veroorzaakt. Hij was aanwezig bij het feestje na haar seizoensfinale en vertelde na afloop tegen Johan Derksen dat ze daar heeft lopen dansen op het graf van VI. Vervolgens noemde Johan haar op tv een ‘oncollegiaal loeder‘.

De klikactie van Sam had verstrekkende gevolgen, want Eva kon er de hele nacht niet van slapen en zat een avond later bij Beau van Erven Dorens om alles te ontkennen. Volgens Eva heeft hij zijn excuses aangeboden, maar volgens Johan zet zij Sam onterecht neer als leugenaar. Schijnheilig en laf, vindt hij de talkshowpresentatrice.

Heleen zwijgt over Sam

Hoewel er dus nog genoeg open eindjes zijn, is het nu behoorlijk stil van beide kanten. Eva wil niets meer zeggen omdat ze vreest opnieuw te worden afgeslacht door Johan en bij VI neemt Heleen haar zoon Sam in bescherming.

Heleen zat gisteren voor de tweede keer als gast aan tafel bij VI, maar sprak van te voren met de mannen af dat Sams rol in de Jinek-rel niet besproken zou worden. Dat werd overigens niet in de uitzending zelf benoemd; Wilfred verklapt dat in de napraatrubriek In de Wandelgangen.

‘Hou vol!’

Wilfred: “Ik heb het niet over je zoon gehad. Dat heb ik goed gedaan.”

Heleen: “Nee, heel goed.”

Wilfred: “Ik zou het niet over je zoon hebben.”

Heleen: “Hou vol, hou vol, doe dat.”

Wilfred: “Oh, nu nog steeds? Ook in de nababbel?”

Heleen: “Ja, nog steeds. Jazeker.”

‘Slaat nergens op’

Wilfred: “Oh, dan ga ik het niet over je zoon hebben. Waarom zou ik het over je zoon moeten hebben eigenlijk?”

Heleen: “Nee, waarom? Dat slaat nergens op. Niets over melden.”

Wilfred: “Nee, dat slaat ook nergens op!”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen