Ellie Lust bekogeld door Özcan Akyol en Johan Derksen: ‘Hou je bek!’

Ellie Lust is gisteren behoorlijk hard afgemaakt in Vandaag Inside, zowel door Johan Derksen als door Özcan Akyol. “Ellie, hou jij je bek nou, want je bent elke avond op tv met een gokreclame!”

Johan Derksen, Ellie Lust en Özcan Akyol © SBS 6, NPO

Het klimaatpleidooi van Ellie Lust zet kwaad bloed bij Johan Derksen. De oud-politievrouw wil vluchten naar Berlijn en Parijs verbieden en vindt dat we met elkaar moeten beslissen ‘om níet meer koffie te gaan drinken in Barcelona’. Zelf was ze de afgelopen weken te vinden in Zuid-Frankrijk om gezellig wijntjes te drinken.

Keihard aangepakt

Het levert Ellie een behoorlijke reprimande op van Johan. “Ik word helemaal gek van die Ellie Lust! Ellie Lust doet werkelijk álles om in de publiciteit te komen. Ze is wanhopig, want ze heeft volgens mij geen tv-programma. Ze heeft ontslag genomen of is eruit geschopt door de politie, dat weet ik niet, maar zij dacht de grote tv-ster te worden.”

Hij vervolgt in zijn programma Vandaag Inside: “Maar dan komt ze eerst met een item in de media – tegenwoordig is dat allemaal op een podcast, daar word ik ook gek van – dat mensen met de trein op vakantie moeten en dat soort gelul, weet je wel. Als je naar Ibiza wil, is dat een beetje moeilijk.”

‘Hou je bek!’

Johan is pro-treinreizen, maar vindt Ellie hypocriet. “Er zijn in Europa prima treinverbindingen en ik moet zeggen: per trein reizen vind ik heel comfortabel en relaxed. Maar goed, dan denk ik: Ellie, hou jij je bek nou, want je bent elke avond op tv met een gokreclame. Het staat allemaal zo haaks op elkaar, hè? Maar als ze maar in beeld is, hè?”

René van der Gijp: “Die Ellie is gewoon wijs gemaakt door tv-mannetjes dat het een enorm talent is.”

Özcan Akyol cynisch: “Een grote ster werd ze.”

René: “Ja, dat ze zichzelf is en authentiek is. Dat hebben die tv-mannetjes haar proberen uit te leggen. Maar wat blijkt nou? Dat talentje valt wel mee.”

Özcan gaat los

Ellie kan volgens Özcan niet tegen kritiek. Hij schreef haar in december helemaal de grond in in de VARAgids en daar heeft ze over geklaagd. “Ik had het een keer opgeschreven in mijn column in de VARAgids, het werd gepubliceerd en drie dagen later ging de telefoon op de redactie van de VARAgids: ‘Met Ellie Lust.’”

Wat zei ze toen? “Ze belde naar de redactie omdat ik kritisch was geweest. Ik had gezegd: ‘Die is wel heel erg in zichzelf gaan geloven.’ Toen belde ze op om te zeggen, echt in een gesprek van een half uur van wat ik heb begrepen, dat ze haar abonnement ging opzeggen. Omdat ik zo kritisch was geweest in mijn column.”

Ellie zegt op

Özcan vervolgt: “Nadat ze het helemaal had uitgelegd, zei ze: ‘Bedankt voor alle jaren. Ik heb met heel veel plezier altijd jullie gids gelezen, maar hier scheiden onze wegen.’”

Hij vervolgt: “Bij normale mensen bel je even met de lezersservice of stuur je een mailtje ofzo als je iets opzegt, maar mevrouw vindt zichzelf zó belangrijk… Die belt even zelf met de redactie om te zeggen dat ze gekwetst was door mijn column en die wilde toch een punt maken.”

Johan verzucht: “Het woord gekwetst kan ik niet meer horen. Het lijkt wel of alle dames van Nederland ‘gekwetst’ zijn.”

Fragment

Het fragment uit VI:

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen