Matthijs van Nieuwkerk verbijstert RTL en SBS: ‘Zijn manager belde!’

Matthijs van Nieuwkerk wekt ergernis op bij zowel RTL Boulevard en SBS Shownieuws. De programma’s mogen wel zijn nieuwe boekje promoten, maar geen vragen stellen over zijn privéleven.

Matthijs van Nieuwkerk © RTL, SBS

Het nieuwe verhalenbundeltje van Matthijs van Nieuwkerk werd gisteren groots gepresenteerd in een strandtent. RTL Boulevard en Shownieuws waren er ook bij, maar hun doelgroep zit natuurlijk totaal niet te wachten op een gesprekje over dat boekje. Die willen gewoon wat weten over zijn nieuwe vriendin en de vermeende ruzie met zijn kinderen.

Onderwerpverbod

Wat bleek? Matthijs wilde de aandacht van Boulevard en Shownieuws wél gebruiken om zijn nieuwe boekje te promoten, maar wilde in ruil daarvoor geen enkele quote geven over zijn privéleven. Zijn manager belde last minute op om eenzijdig een onderwerpverbod op te leggen.

Luuk Ikink, de presentator van Boulevard, zegt: “We wilden hem nog even vragen naar zijn privéleven, hè? Wat hij gaat doen in de zomer bijvoorbeeld. Hij heeft natuurlijk een nieuwe liefde. Alleen we werden al in de middag, nog voordat we daar waren, gebeld door iemand van het management of weet ik veel.”

Wat zei die manager van Matthijs? “Die zei: ‘Daar mogen jullie absoluut geen vragen over stellen.’ Het is niet de bedoeling dat dat besproken werd. Ik heb geen idee waarom.”

Matthijs naar New York

Rob Goossens verklapt daarop: “Toevallig weet ik dat ze al naar New York op vakantie zijn geweest, dus die gewoon lekker de hele zomer in de achtertuin zitten.”

Ah, lekker naar New York. Toen Matthijs gisterenavond aan tafel zat bij Beau, zat hij nog te ageren tegen vliegreizen: “Ik ga morgen met de trein, niet met het vliegtuig, terug naar Parijs. Daar kom ik ook net vandaan. (…) Naar Parijs ga je sowieso met de trein. Daar kun je niet meer vliegend heen vind ik eerlijk gezegd.”

Continu op en neer met de trein naar Parijs en dan ook nog eens voor een citytrip naar New York. Behoorlijk gewaagd om anderen de les te lezen met zo’n joekel van een ecologische voetprint. En dan hebben we het nog niet eens over de benzineslurpende Porsche Cayenne waar hij in rondrijdt.

Evert pissig

Door naar Shownieuws. Daar zijn ze namelijk ook een beetje pissig over Matthijs’ onderwerpverbod. “Het werd ons verboden om vragen te stellen over zijn privéleven en daar willen we het toch wel graag over hebben”, aldus Evert Santegoeds.

De Privé-baas: “Martha Riemsma is sinds zeker een jaar, maar waarschijnlijk nog wel langer, de nieuwe grote liefde in zijn leven. Daar mochten we niks over vragen en daar wilde hij ook niks over zeggen. Ze was er zelf wat openhartiger over en het is vrij opvallend dat we dat in elk geval hebben.”

Martha praat wél

Martha reageerde kort toen de verslaggever van Shownieuws vroeg naar haar liefdesleven. “Moet dit nou echt? Het gaat uitstekend. Het gaat hartstikke goed, zeker”, zei ze. “Het hoort er een beetje bij, hè? Ik sta hier vrolijk op een strand en opeens staat er een grote camera voor m’n neus, dus dat is wel even wennen natuurlijk.”

Wat bizar! Gewoon plotseling een camera voor d’r neus. En dat op een perspresentatie waar Matthijs’ management de halve pers voor heeft uitgenodigd. Heel erg raar inderdaad. Wat doen die camera’s daar?!

Evert: “Nou, leuk mens. Er zijn wel verhalen dat zijn kinderen het hem kwalijk nemen dat er enige overlap schijnt te zitten in deze nieuwe relatie en zijn hele lange huwelijk met zijn ex-vrouw Karin, maar daar zijn we dus niks wijzer van geworden.”

‘Druk, druk, druk’

Heeft er nog iemand anders wat te zeggen over Matthijs? Ja, Wilfred Genee. Die moppert in Vandaag Inside dat Matthijs nooit langs wil komen. “Hij zou nog steeds langskomen, maar het lukt maar niet hè? Hij heeft het zo druk. Druk, druk, druk heeft hij het.”

Na het reclameblok: “Ik hoor net dat Matthijs bij Beau zit. Verdomme, die hebben we toch even gemist dan.”

Porsche

Matthijs en zijn Porsche:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Matthijs van Nieuwkerk wil alle showmedia over de vloer om zijn boekje te promoten, maar weigert vragen over zijn privéleven. Sterallures?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen