Yvonne Coldeweijer uit kritiek op onderzoek naar Danny de Munk

Yvonne Coldeweijer stelt dat musicalreus Stage Entertainment het onderzoek naar Danny de Munk niet serieus genoeg neemt. “Dit is een raar signaal naar dames die zich kwetsbaar opstellen.”

Yvonne Coldeweijer en Danny de Munk © Instagram

Danny de Munk wordt al jaren achtervolgd door stevige geruchten over drugsgebruik. Hij werd er vorig jaar op de nationale radio nog van beschuldigd door een sidekick van Frank Dane. Een veel heftiger gerucht over de volkszanger kwam anderhalve maand geleden naar buiten; toen beschuldigde Yvonne Coldeweijer hem van seksueel wangedrag.

Onderzoek naar Danny

Hoewel Danny in alle toonaarden ontkent, is zijn voormalig werkgever Stage Entertainment wel een onderzoek gestart. Juicehyena Yvonne Coldeweijer vraagt zich echter af of dit onderzoek wel professioneel wordt geleid. Volgens haar worden dames die zich melden namelijk helemaal niet serieus genomen.

Yvonne schrijft vandaag op haar juicekanaal: “Na mijn video over Danny de Munk had Stage Entertainment bekendgemaakt een onderzoek te gaan starten naar de beweringen uit mijn video over grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer (backstage bij de musical Ciske de Rat).”

‘Heel raar signaal’

Hoe loopt dat onderzoek volgens Yvonne? “Ik ben ervan op de hoogte dat meerdere dames zich hebben gemeld om mee te willen werken aan het onderzoek. We zijn nu zes weken verder en er is nog NIKS opgepakt door Stage. Raar signaal, ook naar de dames die zich kwetsbaar op willen stellen en graag mee willen werken.”

Ze besluit: “Dit lijkt me niet de bedoeling, Stage. Gaan jullie dit nog serieus nemen of was die opmerking alleen gemaakt voor de bühne om je eigen hachje te redden?!”

Heftige roddel

Yvonne raakte behoorlijk in opspraak toen ze deze roddel over Danny naar buiten bracht. Ze werd dermate van alle kanten aangepakt dat ze haar juicevideo’s sindsdien alleen nog maar in haar besloten Telegraaf-groep plaatst. “Ik had niet verwacht dat de mainstream media dit zou overnemen want meestal deden ze dat nooit”, zei ze daarover in POM.

Met die enorme shitstorm was Yvonne absoluut niet blij. “Ja, dat is niet een beweging die ik wil. Ik wil echt terug. Ik zeg je eerlijk: als ik had geweten dat de mainstream media zo op dat Danny de Munk-verhaal zou happen – dat is misschien naïef van mij, maar ik had dat niet verwacht – dan had ik wellicht even een week langer gewacht, of het gelaten.”

Aannemelijk

Overigens staat Yvonne nog wel steeds achter haar verhaal, benadrukte ze in de POM-podcast. “Ik sympathiseer met het meisje dat het verhaal heeft verteld en die heb ik ook uitvoerig gesproken. En ik acht het verhaal aannemelijk om het te brengen. Vervolgens wil iemand dan tastbaar bewijs, want ja, zij kan ook liegen.”

Daar gaat Yvonne echter niet van uit. Ze wijst er op ‘wel honderd DM’s’ te hebben ontvangen die een goede ‘karakterschets’ zijn van Danny.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen