Renze Klamer sorteert voor op dalende kijkcijfers Johan Derksen

Renze Klamer sorteert vol op dalende kijkcijfers voor Johan Derksen en zijn talkshow Vandaag Inside. “Als hun momentum wegebt, dan ben ik benieuwd hoe lang die cijfers zo hoog blijven!”

Renze Klamer en Vandaag Inside © RTL, SBS

De komst van Vandaag Inside heeft de late talkshows van RTL 4 ernstig in het nauw gebracht. Na Eva Jinek kampt momenteel ook Beau van Erven Dorens met zwaar teleurstellende kijkcijfers. Hoe kijkt de nieuwe RTL 4-aanwinst Renze Klamer daar tegenaan? Hij neemt in augustus een maand lang het talkshowstokje over van Humberto Tan.

Renze over VI

Renze vindt het onwennig dat het talkshowlandschap zo op zijn kop is gezet door VI. “Het is ook een beetje een vreemde tijd, dat het allemaal wat schuift en dat er natuurlijk nu qua aandacht veel bij de heren van VI ligt. Waarvan ik ook denk: we moeten allemaal maar zien hoe lang dat houdbaar is”, zegt hij in de podcast Content Wars.

Hij sorteert voor op een kijkcijferdaling voor Johan. “Die mannen hebben natuurlijk ook een soort momentum omdat ze zelf een enorme rel gecreëerd hebben. De vraag is… Als dat weer wegebt op een gegeven moment, dan ben ik benieuwd hoe lang die cijfers zo hoog blijven. Het is ook een beetje nu een momentopname.”

Lage kijkcijfers

Het zou zomaar eens wensdenken van Renze kunnen zijn. Hij is de hele maand augustus op zender met zijn talkshow en de mannen van VI keren half augustus weer terug van hun zomerstop.

Jelle Maasbacht, presentator van de podcast, vraagt aan Renze: “De laatste tijd gaan de kijkcijfers van Jinek en van Beau wat minder. Is er een soort doel aan jou gesteld? In de zomer kijken er natuurlijk van oudsher wat minder mensen, maar hebben ze gezegd: ‘Je moet minimaal 500 duizend kijkers trekken’?”

Renze resoluut: “Nee, dat hebben ze niet gezegd.”

200 duizend kijkers

Toch is ook Renze niet blij als er straks maar 200 of 300 duizend mensen kijken. “Nee, dan ben ik natuurlijk niet blij, absoluut niet. Je wil natuurlijk dat het in elk geval een grote groep mensen interesseert. Daarom maak je televisie denk ik, want anders kun je ook een podcast gaan maken.”

Hij vervolgt: “Je moet een beetje een brede afzetmarkt hebben, dat is inherent aan het vak. Er zijn geen absolute doelstellingen, maar je kunt heel goed aanvoelen dat als ik 200 duizend kijkers haal, er na een paar dagen wel mensen gaan bellen van: ‘We gaan even een extra vergadering beleggen om te kijken hoe we dit een beetje kunnen omdraaien.’”

Is Renze momenteel naarstig op zoek naar een soort Johan Derksen die alles durft te zeggen? “Ik niet. Nee hoor.”

Content Wars

De podcast Content Wars met Renze Klamer als hoofdgast:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Renze Klamer sorteert voor op dalende kijkcijfers Johan Derksen. Wensdenken?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Alleen Gerard Joling kan Gordon nog redden. Of toch niet? Heeft u nog zin in Geer & Goor?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen