Winston Gerschtanowitz probeert mannen van VI te beïnvloeden

Winston Gerschtanowitz heeft afgelopen weekend geprobeerd om de mannen van VI te beïnvloeden. Hij heeft Wilfred Genee verzocht om zijn collega’s een ‘informatief’ filmpje te laten zien.

Wilfred Genee en Winston Gerschtanowitz © VI Vandaag, Jinek

Het tijdschrift Quote heeft Winston Gerschtanowitz in ernstige verlegenheid gebracht. Na een jaar lang onderzoek te hebben gedaan blijkt er achter zijn ‘goede doel’ EarthToday een lucratieve winstconstructie te zitten. Inmiddels wordt Winston van alle kanten bekritiseerd en heeft de Albert Heijn zelfs zijn bonuskaart afgepakt.

‘Van Winston gehoord?’

De grootste criticasters van Winston zijn misschien wel de mannen van VI. Johan Derksen heeft hem zelfs een ‘pseudo-oplichter‘ genoemd. En dat zit de SBS 6-presentator niet lekker. Hij stuurde Wilfred Genee vorige week een gepikeerd appje, omdat hij teleurgesteld is dat ze niet, zoals tv-vriendjes dat doen, eerst even met elkaar hebben gebeld.

Johan Derksen gisteren in Vandaag Inside: “Heb jij nog wat van je vriend Winston gehoord?”

Wilfred: “Wat grappig dat je dat zegt.”

Johan: “Dat is helemaal niet grappig, want ik heb de column van Youp van ’t Hek gelezen en ik ben het nog nooit zoveel met hem eens geweest als met deze column.”

Wilfred: “Ja, maar dat is precies wat hij erover schreef. Dat klopt honderd procent inderdaad ja.”

René van der Gijp: “Hij heeft wel spijt die gozer. Die moet spijt hebben.”

Appende Winston

Wilfred vertelt dat Winston hem weer heeft geappt. “Dat merkte ik, want ik kreeg zaterdag… Hij heeft dus vorige week nergens op gereageerd, op mijn appjes niet en op mijn telefoontjes niet, omdat hij boos was dat ik dan niet met hem contact had gezocht. Toen kreeg ik zaterdag een app of ik jullie een TEDx-speech wilde laten zien.”

Een TEDx-speech is een toespraak waarin sprekers in een kort tijdsbestek, maximaal achttien minuten, hun briljante ideeën mogen etaleren. Winston heeft een filmpje van zo’n speech waarin iemand uitlegt waarom het goed is om bij goede doelen met allerlei winstconstructies te werken. Zijn vrouw Renate plaatste het dit weekend ook op haar Insta.

‘Overtuig Johan!’

Op verzoek van Winston heeft Wilfred dat filmpje bekeken. “Van een man die uitlegt dat je eigenlijk steeds meer in bedrijfstechnische vorm goede doelen moet steunen. Op zich zou dat verhaal misschien ook nog wel kunnen kloppen, maar of ik jullie dat even wilde laten zien en jullie daarvan kon overtuigen.”

Wilfred heeft daar geen oren naar. “Ik zeg: ‘Nou, dan ken je dit programma niet, want dat zit er niet meer in. De eerste indruk is altijd de indruk die telt.’”

Johan: “Nee, maar wanneer je dus in een goededoelenzaak een verdienmodel een beetje verstopt, dan ben je al verdacht. Dat doe je niet.”

Onbegrijpelijk

Het blijft onbegrijpelijk, vindt Wilfred. “Nou ja, hij beweert dan dat het op de website stond enzovoorts, maar kijk: ze hebben natuurlijk het andere verhaal prominent gebracht en het ene verhaal nauwelijks naar voren gebracht. Wat ik niet begrijp: iemand die in de media werkt en zo goed weet hoe het werkt, dan kun je die fout toch bijna niet maken?”

Johan: “Het ging om geld, Wilfred. Dan slaan ze op hol. Dat zijn een paar van die yuppen bij elkaar, net zoals het bekakte meisje dat wartaal uitsloeg. Die is maar met één ding bezig: geld verdienen.”

Wilfred: “Volgens die TEDx-speech haal je nog meer geld binnen als je het bedrijfstechnisch gaat doen of via een businessmodel, maar als je dat niet vertelt van tevoren… Albert Heijn wist dat dus ook niet klaarblijkelijk. Albert Heijn heeft zich nu ook teruggetrokken.”

Johan: “Iedere business van naam wil hier niet mee geassocieerd worden. Dat heeft hij alleen maar aan zichzelf te wijten. Je kunt ook qua geld wat te gulzig zijn, hè?”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen