Johnny de Mol teleurgesteld in D66 om wegmoffelen MeToo-zaak

Johnny de Mol is teleurgesteld in D66 vanwege het wegmoffelen van de MeToo-zaak rond partijbobo Frans van Drimmelen. “Dat transparante verhaal dat we zouden krijgen is nog ver te zoeken.”

Johnny de Mol en Lale Gül © SBS 6

Nadat maandenlang zijn eigen familie onder vuur heeft gelegen vanwege MeToo bij The Voice of Holland, ziet Johnny de Mol de aandacht nu verschuiven naar D66. De top van die partij heeft namelijk meer dan een jaar een ernstige MeToo-zaak rondom vooraanstaand partijstrateeg Frans van Drimmelen onder de pet gehouden.

Lale en Johnny

Lale Gül besprak het nieuws gisteren tijdens haar bargesprekje met Johnny de Mol in zijn talkshow HLF8. “Het was niet alleen het weekend van Pasen, maar ook wéér seksueel grensoverschrijdend gedrag. Er lijkt geen week voorbij te gaan of het woord valt weer. Dit keer was het raak in de politiek, bij D66. Ik was wel echt enorm verbaasd.”

Dan maakt Lale een opmerking die volgens veel critici ook van toepassing is op de huidige beschuldigingen aan Johnny’s adres: “Je weet toch dat alles naar boven komt? De waarheid komt altijd naar boven, dus vooral in deze tijd, ook met Hugo de Jonge enzo. En toch kies je ervoor om dingen te verdoezelen of weg te moffelen. Dat verbaast me wel…”

Kritiek op D66

Johnny laat vervolgens zijn afkeur blijken over de gang van zaken bij D66. “Ja, dat transparante verhaal dat we zouden krijgen is nog ver te zoeken.”

Lale: “Precies. ‘De nieuwste bestuurscultuur’, ‘nieuwe politiek’… Nou, dat is nog ver te zoeken.”

Johnny: “Maar alles komt steeds op het bordje van Sigrid Kaag. Is dat terecht?”

Lale: “Ja, ik vond dat eerst inderdaad ook opmerkelijk dat alles bij haar terechtkomt. Maar ik heb ook vandaag weer in de Trouw gelezen dat het slachtoffer drie keer heeft gevraagd om een gesprek met Sigrid Kaag en dat zij haar toch naar de advocaat heeft gestuurd en dat niet heeft geaccepteerd.”

‘Johnny gaat te ver’

Later in de uitzending krijgt Johnny nog kritiek van tafelgast Bastiaan Ragas, omdat er tijdens dat bargesprekje een foto van Frans van Drimmelen in beeld verscheen.

Bastiaan: “We zitten in een tijd waarin iedereen gecanceld wordt. ‘Oh dat is fout!’ Ook met dat hele grensoverschrijdende gedrag. Ik zag ook net meteen een foto van die man. Ja, die man is nog niet veroordeeld, maar jullie tonen alweer een foto, dus zeggen mensen: ‘Ah, wat een vieze man!’”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Heeft Johnny de Mol recht van spreken over dit onderwerp?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen