Samantha Steenwijk sleept Yvonne Coldeweijer voor de rechter

Samantha Steenwijk sleept Yvonne Coldeweijer voor de rechter na een bewering over het gebruik van illegale dieetpillen. Hoewel Yvonne dat al heeft gerectificeerd, wil ze alsnog haar gram halen.

Samantha Steenwijk en Yvonne Coldeweijer © RTL, YouTube

Zelf zegt Samantha Steenwijk dat ze dankzij paardrijden in korte tijd opeens 22 kilo is afgevallen, maar Yvonne Coldeweijer betwist dat. De juicekoningin maakte vorige maand een video waarin ze de zangeres beschuldigde van het gebruik van illegale en gevaarlijke dieetpillen. “Spoor jij niet ofzo?“, riep ze.

Geen A-ster

Yvonne kwam er anderhalve week later op terug; ze rectificeerde haar bewering op Instagram en deed dat later nogmaals in een video op YouTube. “Het is volgens haar volstrekt onwaar en ik mocht dat niet als feit presenteren volgens haar”, zei de showbizzhyena.

Nu blijkt dat Yvonne dat heeft gedaan op verzoek van Samantha’s advocaat. Hoewel ze twee bronnen zegt te hebben, had Yvonne geen zin in een juridisch circus. “Ik denk bij mezelf: Samanth is nou niet echt, ja, hoe zal ik het zeggen, de meest juicy persoon, toch? De video liep ook niet zo heel lekker. (…) Ja, Samanth is gewoon niet heel A-ster zeg maar.”

Witte letters

Niet alleen plaatste Yvonne een rectificatie, ook haalde ze de video offline. Samantha was echter niet tevreden over die rectificatie. “Want de rectificatie had niet in mijn eigen woorden gemogen. Het moest precies zo zijn zoals zij het hadden opgeschreven. Met een zwarte achtergrond en witte letters, zeven minuten in beeld of zoiets.”

Yvonne wilde bovendien niet tegen haar kijkers zeggen dat haar berichtgeving ‘onwaar’ is. “Want ja, ik denk namelijk dat het wél waar is. Waarom moet ik zeggen dat het onwaar is? Jij hebt me ook geen bewijs geleverd dat het onwaar is. Dat jij zegt dat het onwaar is betekent niet dat het ook zo is.”

Kinderachtig

Dat er nu een kort geding komt is volgens Yvonne overtrokken. “Het is toch heel apart dat je na een rectificatie alsnog iemand voor de rechter gaat slepen? Heb je niets te doen ofzo? Terwijl het eigenlijk al opgelost is zonder tussenkomst van de rechter moet nu de Nederlandse staat zich hiermee gaan bemoeien met dit kinderachtige gedoe.”

Wat eist Samantha nog meer? “Ik blader even verder en wat denk jij? Hier komt the monkey out of the sleeve. De meid wil 5.000 euro van mij. 5.000 euro! Aan immateriële schade! Oh, oh, oh, ik ben een BN’er en ik mag wel geld verdienen aan mijn fame! Maar ho, jullie mogen niet over mij roddelen, want dat is immateriële schade.”

Hypocriet

Aangezien Samantha bij RTL Boulevard werkt, is dat volgens Yvonne vrij hypocriet. “Huh?! Ze wordt zelf ingehuurd om daar aan de desk te roddelen over andere BN’ers, waar ze ook helemaal geen onderzoek naar heeft gedaan of hoor en wederhoor bij heeft gepleegd. Dit is toch heel hypocriet?”

Ze hoopt dat de rechter aan haar kant staat. “De rechter moet dit toch lezen en denken: maar Yvonne heeft toch alles al weggehaald en gerectificeerd? Wat wil je nou nog meer? Een zwarte achtergrond? Héél overdreven.”

Beyoncé Steenwijk

Samantha mist volgens Yvonne relativeringsvermogen. “Je denkt bij zo’n roddel toch, van: nou, ik ben zelf ook een BN’er, ik sta zelf ook achter de desk bij Boulie, nu komt er een keer een roddel over mij. Dat hoort er toch ook gewoon een beetje bij als je bekend bent? Dan heb je ook nog een rectificatie gekregen en dan is het nóg niet goed!”

“Die denkt dat ze Beyoncé is ofzo. Beyoncé Steenwijk! (…) Ik weet niet of het een heel slim idee is, want volgens mij krijg je nu alleen nog maar meer media die zich ermee gaan bemoeien en het enige wat straks aan jou gelinkt gaat worden is: oh, dat is toch die meid van die dieetpillen? Ik weet niet of dit heel slim is om te doen.”

Overkill

Het is geen geheim dat Samantha behoorlijk lange tenen heeft. Toen Privé-ster Jan Uriot zei dat hij vindt dat Samantha te veel op televisie is, noemde ze hem een ‘mislukte urinepot‘. “Waar is je humor en je relativeringsvermogen?”, vroeg hij zich vervolgens hardop af.

Samantha weigerde bovendien om Veronica Superguide te woord te staan toen het blad haar uitriep tot ‘BN’er die het meest aan overkill ten onder is gegaan’ .

Het kort geding tegen Yvonne dient volgende week dinsdag om 14.00 uur bij de rechtbank in Amsterdam.

Yvonne’s reactie

De video van Yvonne:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen