Samantha Steenwijk pissig na overkill-verwijt, weigert interview

Samantha Steenwijk weigert haar medewerking aan de Veronica Superguide Awards. Ze heeft de prijs gewonnen van BN’er die ‘het meest aan overkill ten onder is gegaan’ en vindt dat niet leuk.

Samantha Steenwijk © The Masked Singer

Het tijdschrift Veronica Superguide blikt in de nieuwste editie nog één keer terug op het tv-seizoen 2021 en deelt in het bewuste artikel awards uit aan de meest opmerkelijke tv-prestaties van het afgelopen jaar. Samantha Steenwijk wint dus in de categorie ‘Meest Aan Overkill Ten Onder Gegaan’. “Ze was er niet heel erg van gecharmeerd”, aldus de gids.

Samantha weigert

Samantha hangt bij de makers van het tijdschrift een beetje de keel uit. “Je kon het afgelopen jaar de tv niet aanzetten of Samantha Steenwijk was in beeld. (…) Tot overmaat van overkill voelde Samantha ook nog de behoefte tijdens de Formule 1 op Ziggo 1 Sport haar licht over de verrichtingen van Max Verstappen te laten schijnen.”

Het is té veel, vindt de redactie. Ze is daarom ‘unaniem verkozen tot de media-persoonlijkheid die aan overkill ten onder is gegaan’. “Tot onze grote schrik wenste Samantha ons niet te woord te staan. We zijn immers geen tv-show.”

‘Je kunt niet alles doen’

“Je kunt niet altijd alles doen, hè”, zegt Samantha’s manager Wino Omtzigt, naar wie de zangeres het verzoek had doorgeschoven. “In dit geval zeggen we inderdaad: nee.”

Het is geen geheim dat Samantha behoorlijk lange tenen heeft. Ze reageerde eerder ook al vrij gepikeerd op verwijten van overkill. “Ik denk maar zo: ze is van professie zangeres, niet waar? Noem mij één titel op van een liedje van haar. Dat kun jij niet!”, zei privéjournalist Jan Uriot bijvoorbeeld.

Jan Urinepot

He-le-maal over de zeik was Samantha. “Als mensen zeggen: ‘Noem eens een hit van Samantha Steenwijk. Nee, die ken je niet!’ Nou, dan is dat natuurlijk prima. Maar ze weten nog altijd wie Samantha Steenwijk is. Maar wie Jan Urinepot is? Ik heb geen flauw idee!”

“Weet je wat het is? Deze meneer is volgens mij een redelijk mislukte presentator en die wil een beetje zijn gram halen en zijn verdienste krijgen over andermans rug. Dan ben je gewoon naar. Ik heb die man nog nooit iets aangedaan.”

Kinderachtig

Van kritiek is Samantha dus niet gediend. En ook nu weigert ze deze award in ontvangst te nemen. “Zijn de winnaars blij met hun award? Niet iedereen natuurlijk. Zo was Samantha Steenwijk niet heel gecharmeerd van de titel Meest Aan Overkill Ten Onder Gegaan”, aldus de tv-gids.

“De zangeres, die wij het afgelopen jaar zagen opduiken in minimaal vijftien verschillende programma’s en in sommige zelfs diverse keren, wenste ons niet te woord te staan.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Samantha Steenwijk te veel op televisie te zien is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen