‘Samantha Steenwijk, waar is je humor en relativeringsvermogen?’

Het is onsportief dat Samantha Steenwijk zich zó laat kennen als ze wat kritiek krijgt, vindt Privé-journalist Jan Uriot. “Waar is je humor en je relativeringsvermogen?”, vraagt hij de zangeres.

Samantha Steenwijk © RTL Boulevard

Samantha Steenwijk heeft jarenlang geprobeerd om een bekende Nederlander te worden. Met haar deelname aan de SBS 6-show Bloed Zweet en Tranen lukte dat niet, maar via The Voice of Holland is ze er wél gekomen. Inmiddels is Samantha echter meer een tv-persoonlijkheid dan een zangeres.

‘Wie is Jan Urinepot?!?!’

Het kwam vorige week op wat lichte kritiek te staan van Jan Uriot, de excentrieke Privé-journalist die een eigen videorubriek heeft op de Telegraaf-site: Wat Vindt Jan. Hij stelt Samantha voor om eens een hit te gaan schrijven in plaats van in werkelijk íeder tv-programma op te duiken.

Nou, daar was Samantha helemáál niet van gediend. Ze was gewoon echt boos en bevestigde daarmee het stereotype van de bekende Nederlander met enorm lange tenen. “Wie Jan Urinepot is? Ik heb geen flauw idee! Deze meneer is volgens mij een redelijk mislukte presentator”, krijste ze op de radio.

Samantha Steenpuist

Jan blijkt echter niet alleen te staan in zijn mening, want de mediaredactie van het AD – inclusief Angela de Jong – denkt er net zo over. Samantha kan dus maar beter even dimmen, vindt Jan.

Samantha krijgt een flinke sneer te verwerken van Jan in de nieuwste aflevering van zijn rubriek. “Dat was die mevrouw Samantha Steenwijk, hè? Die noem ik tegenwoordig Samantha Steenpuist”, grapt hij.

Kinderachtig

Jan snapt niet dat Samantha zich zo boos maakt. “Het is alleen maar een kleine waarschuwing. Dan denk ik: waar is je relativeringsvermogen? Waar is je humor? Het was helemaal niet lelijk bedoeld natuurlijk. Maar zij gaat meteen met de hakken in het zand. Dan denk ik: dat moet je helemaal niet doen joh.”

Wat vindt ze ervan dat ze hem Urinepot noemt? Kinderachtig. “Dan gaat ze woordgrapjes over mijn naam maken… Ik kan daar om lachen, het maakt me helemaal geen bal uit wat men zegt, alleen ik denk wel: het zijn meisjes van 15 jaar die dat doen met elkaar, maar zo’n volwassen vrouw moet natuurlijk niet met dat soort woordgrapjes komen.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen