Evert Santegoeds begrijpt niets van pijnlijke cover met Rachel Hazes

Evert Santegoeds begrijpt er helemaal niets van dat Nieuwe Revu de cover met Rachel Hazes en haar ‘nieuwe’ liefde Klaas Otto niet heeft teruggetrokken. “Het is nu eigenlijk de Oude Revu.”

Nieuwe Revu en Evert Santegoeds © Instagram, SBS

De Nieuwe Revu ligt morgen in de winkels met als covermodellen Rachel Hazes en Klaas Otto. ‘Hun eerste interview samen’, staat erbij. Het enige probleem: drie dagen geleden verbraken ze hun relatie. De hoofdredactie adviseert lezers daarom een stift te kopen en het hartje op de cover door te krassen.

Pijnlijke cover

Privé-hoofdredacteur Evert Santegoeds vindt het wel een beetje pijnlijk. Hij kan meepraten over pijnlijke covers, want hij stond vorige maand enorm voor schut toen hij de verkeerde prinses Amalia op zijn cover zette. “Ik weet als bladenmaker dat een week lang kan duren als je zoiets op je cover hebt”, reageert hij in Shownieuws.

Evert denkt dat de makers hier niet blij mee zijn. “De Nieuwe Revu kan je het niet noemen; voordat ‘ie uit is, is het al de Oude Revu.”

Tortelduifjes

Misschien kan Revu zich maar beter niet op het terrein van de Privé begeven, aldus Evert. “Je verzint het ook niet natuurlijk dat zo’n blad dan een keer gaat experimenteren met entertainmentjournalistiek en dat je meteen een interview hebt met tortelduifjes die alweer uit elkaar zijn, vóórdat dat blad in de winkels ligt.”

Het is volgens Evert onbegrijpelijk dat Revu deze cover niet heeft teruggetrokken. “Dat verbaast me wel dat het al gedrukt is, want Nieuwe Revu is net als Panorama tegenwoordig eigendom van een drukkerij nota bene. Dan zou je toch zeggen: ‘Dan druk je je eigen bladen als laatst en dan lig je altijd actueel in de winkel.’”

5.000 exemplaren

Albert Verlinde vals: “En die 5.000 exemplaren moeten ze zo van de drukpers af hebben.”

Evert: “Ja, die stencil je er zo doorheen. Ohhh! Maar het is leuk om te hebben. Welkom in de showbizzjournalistiek. Het is soms moeilijk voor een drukkerij om het bij te houden.”

Update

Mediakenner Mark Koster reageert op Twitter: ”Showbizzmastodont Evert Santegoeds leek bijna een keer gelijk te hebben, maar had het toch weer niet. Pijper Media, de uitgever van Nieuwe Revu, heeft de drukkerij verkocht en drukt de blaadjes niet meer zelf.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Welke tijdschriftblunder vindt u groter?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen