Regilio Tuur wil acht jaar na Sterren Springen terug op televisie

Regilio Tuur is acht jaar geleden, na zijn deelname aan de SBS 6-show Sterren Springen, bewust uit de media verdwenen. “Ik heb me gespecialiseerd in technologie”, zegt hij. “Google, Instagram.”

Regilio Tuur © SBS 6

Ooit was Regilio Tuur actief als bokser, maar inmiddels is hij alweer 54 jaar oud en hebben we al héél lang niets meer van hem gehoord. Zijn laatste grote media-optreden was zijn deelname aan de SBS 6-show Sterren Springen in 2014. Hierin sprongen bekende Nederlanders elke week van een duikplank af en dat was een groot kijkcijfersucces.

First language

Regilio lag tijdens zijn deelname aan de BN’er-show behoorlijk onder vuur, omdat hij plotseling alleen nog maar in het Engels wilde spreken. Na zijn verhuizing naar New York vergat hij namelijk spontaan hoe hij Nederlands moet spreken. De kijkers wonden zich vooral zo op over die aanstellerij, omdat zijn Engels zo slecht is.

Hoe zit het tegenwoordig met zijn Nederlands? Hij vertelt in Veronica Superguide: “Ik begrijp het nog perfect, maar mijn first language is Engels. Mijn vader praatte Engels, ik denk in het Engels, ik droom in het Engels. Nederlands heb ik al in geen 25 jaar gesproken; ik zie geen reden om daar weer mee te beginnen.”

Facebook, Google

Waarom is Regilio na Sterren Springen uit de media verdwenen? “De jongere generatie weet minder goed wie ik ben, omdat ik de afgelopen acht jaar bewust uit de media ben gebleven. Ik zat destijds in een fase van mijn leven waarin ik mezelf was gaan onderwijzen op het gebied van technologie.”

Wat moeten we ons daarbij voorstellen? “Google, Instagram: het ging allemaal aan me voorbij. Voor een persoon van mijn kaliber kan dat niet. Het gaf me het gevoel dat ik irrelevant was, een dinosaurus. Zo wilde ik niet zijn.”

Nieuw mens

Inmiddels weet Regilio precies hoe Google werkt. “Ik ben een nieuw mens geworden die zichzelf heft gespecialiseerd in de vraag hoe technologie kan helpen om de wereld gezonder te maken. Dat ga ik de komende jaren uitrollen, onder meer in een tv-show waar ik nu aan werk.”

Regilio, die in 2003 in de cel belandde vanwege de mishandeling van zijn vriendin, wil dus terug op televisie. Wie gaat hem daarbij helpen? “Binnenkort ga ik erover praten met Johnny de Mol, een vriend van mij. En daarna zal de rest van Nederland er ook snel over horen.”

Fragment

Regilio in Sterren Springen:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Regilio Tuur kon na zijn verhuizing naar Amerika opeens geen Nederlands meer praten. Aansteller?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen