Johnny de Mol stug door met HLF8, maar: ‘Gasten strikken is lastig’

Jordi Versteegden, mediajournalist van De Telegraaf, denkt dat de redacteuren van Johnny de Mol er enorm veel moeite mee hebben om nog gasten te strikken voor zijn talkshow HLF8.

Johnny de Mol © SBS 6

Johnny de Mol wordt door zijn ex-verloofde Shima Kaes beschuldigd van zware mishandeling en een poging tot doodslag. Hoewel dat al in december 2020 bekend werd, ligt de presentator nu méér onder vuur dan toen. Haar aangifte is namelijk uitgelekt en die staat vol met de meest afschuwelijke details, inclusief medische rapporten en foto’s.

Kamp tegen

Ondertussen blijft Johnny stug doorgaan met zijn slecht bekeken talkshow HLF8, maar de gastenlijst valt heel erg tegen. En daar kijkt Jordi Versteegden, de mediaverslaggever van De Telegraaf, niet raar van op. “Het wordt voor hem een lastig verhaal”, zegt de journalist in De Cultuur en Mediapodcast.

Niet iedereen wil meer bij Johnny aanschuiven, denkt Jordi. “Ik hoor ook de naam van Fidan Ekiz vallen, die daar ook regelmatig zit als wingman. Die zegt ook van: ‘Ja, ik weet niet of ik hier nog wel wil zitten.’ Ik denk dat redacteuren daar het achter de schermen lastig krijgen om gasten binnen te halen. Je hebt natuurlijk een kamp voor en een kamp tegen.”

‘Heel raar’

Jordi vindt het niet logisch dat Johnny gewoon zijn talkshow blijft presenteren. “We weten dat het om stevige aanklachten gaat en het rare is eigenlijk nu dat Johnny op z’n plek mag blijven zitten bij HLF8. Waarom zeg ik raar?”

“We hebben natuurlijk onlangs die hele rel met The Voice of Holland gehad, ook een Talpa-rel dus eigenlijk min of meer. HLF8 is ook van Talpa. Waarom wordt er voor gekozen om al die mensen waar aanklachten tegen liggen bij The Voice van het programma af te halen, maar Johnny, tegen wie nu dus ook een stevige aangifte ligt, mag blijven zitten?”

Twee maten

Collega Kitty Herweijer denkt dat er met twee maten wordt gemeten. “Wat mij opvalt is dat in de MeToo-sferen en het hele gebeuren met The Voice best wel veel aandacht is geweest altijd voor: geloof vrouwen, geloof vrouwen op hun woord, luister naar vrouwen. Die insteek heeft Johnny ook heel erg gekozen op het moment dat dat gebeurde met Jeroen Rietbergen en The Voice.”

Ze vervolgt: “Dat schuurt nu natuurlijk wel. Op het moment dat het over jezelf gaat, dan neemt hij eigenlijk een heel andere positie in. Dat is lastig denk ik. Het lijkt me een heel vervelend jaar voor Johnny de Mol om een talkshow te hebben ook. Zijn familie is echt drama-drama.”

Kippenvel

Kitty wijst erop dat de situatie rond Johnny behoorlijk is veranderd. “We wisten natuurlijk over die relatie en die aangifte, maar op het moment dat je dan leest wat er echt in die aangifte staat, dan schrik je daar natuurlijk best wel van, want het is zo gedetailleerd. Toch moet je altijd een slag om de arm houden zolang er geen uitspraak is.”

Daphne van Rossum, presentator van de podcast, is ook geschrokken van die aangifte. “Ik moet zeggen: ik zag haar eerst een beetje als een golddigger en daar schaam ik me nu wel een beetje voor ook, want toen ik die aangifte las kreeg ik echt kippenvel. Er zijn getuigen en alles. Het is best heftig.”

Lafjes

Filmjournalist Marco Weijers: “Het feit blijft dat het wel echt gewoon raar is dat er met verschillende maten wordt gemeten bij The Voice en bij HLF8.”

Waarom dat is wil Talpa niet zeggen, aldus Jordi. “Wat ik dan lafjes vind van Talpa is dat zij hier niet op willen reageren. Als je belt naar Talpa dan is het: ‘Geen commentaar.’ Ik vraag me af wat de strategie hierachter is.”

Gisteren zaten onder meer dominee Ruben van Swieten, EO-ster Margje Fikse, Bastiaan Ragas, Diggy Dex, Stefano Keizers en Lale Gül in HLF8. Vanavond schuiven onder meer Guus Meeuwis, Thomas Acda en Kraantje Pappie aan.

Podcast

De Cultuur en Mediapodcast:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat een A-ster of een politicus er verstandig aan doet om nog bij Johnny de Mol aan te schuiven?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen