Máxima weigert verzoekplaatje op Radio 538: ‘Dit is waarom’

Koningin Máxima weigerde gisteren om een verzoekplaatje aan te vragen in de ochtendshow van Radio 538, maar waarom? “Wat ze liefhebben zeggen ze liever niet. Ook niet hun lievelingseten.”

Koningin Máxima en Wietze de Jager © Radio 538

De leden van het koningshuis duiken alleen op in de media als ze iets saais te vertellen hebben over een goed doel; over andere gelegenheden praten ze dan niet. En zo ging het gisteren ook toen koningin Máxima ‘aanschoof’ in de show van Wietze de Jager op Radio 538. Daar was ze op afstand te gast als erevoorzitter van Wijzer in Geldzaken.

Kings and Queens

Wietze probeerde aan het eind van het gesprek om het een tikje persoonlijker te maken door te vragen: “Kan ik nog iets voor u draaien? We zijn toch een radioprogramma, hè? Misschien Armin van Buuren bijvoorbeeld? Daar heeft u nog weleens op gedanst met uw man. Is er nog een artiest waarvan u denkt: dat moeten we nog even horen op 538?”

Máxima daarop kortaf: “Nee, dat laat ik aan u over. Ga maar met uw programma door.”

Wietze: “Oké, dan ga ik voor Kings and Queens. Dankuwel koningin Máxima.”

‘Doen ze niet’

Shownieuws-presentatrice Tooske Ragas vindt het flauw. “Ik zou denken: dit is gewoon de koningin van de muziek. Je kan toch wel een liedje noemen?”

Royaltykenner Sam Hoevenaar: “Ja, wat ze liefhebben zeggen ze liever niet. Ook niet hun lievelingseten of lievelingskleur, want ze worden erna dus echt mee doodgegooid. Als ze nu zouden zeggen: ‘Dit is mijn lievelingsplaat, draai die maar’, dan overal waar ze nu een werkbezoek brengt, draaien ze dat nummer als ze aankomt.”

Voorzichtig

Dat is gewoon heel irritant, legt Sam uit. “En als ze zegt wat haar lievelingseten is, dan krijgt ze dat echt overal waar ze komt. Daar zijn ze altijd wel een beetje voorzichtig mee.”

Albert: “Ze maakt een keuze natuurlijk ook, want als je voor die artiest kiest, dan kies je tegen alle anderen ook een beetje, van: waarom die dan?”

Shownieuws

Dat koningin Máxima op afstand te gast was in de ochtendshow van Radio 538 is langs de meeste mensen heengegaan, maar Albert kreeg er naar eigen zeggen een pushmelding van via de app JUKE.

Die kreeg de redactie van Shownieuws ook. “Ze dachten: verdomme, we moeten ernaartoe! Die holden naar de studio toe en toen bleek dat het een videogesprek was.”

Fragment

Máxima op Radio 538:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wat vindt u ervan dat koningin Máxima een interview geeft aan Wietze de Jager?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen