Irene Moors ziet juicekanalen als serieuze bedreiging mediawereld

Irene Moors ziet juicekanalen als een serieuze bedreiging voor de mediawereld. Ze vreest dat jong talent afhaakt uit angst te worden aangepakt door kanalen als Juice Channel en Life of Yvonne.

Irene Moors © Shownieuws

Ze luidde gisterenavond de noodklok in Shownieuws: Irene Moors. Ze vreest voor een kaalslag in de Nederlandse mediawereld nu de juicekanalen zo’n grote stempel drukken op de berichtgeving in de showmedia. “Ik heb besloten dat ik niet meer reageer op juice channels, want dat maakt het alleen maar erger.”

Irene boos

Niet alleen haar maatje Carlo Boszhard, maar ook Irene is door de mangel gehaald op juicekanalen. Het kanaal Juice Channel heeft van meerdere bronnen gehoord dat Irene achter de schermen een kreng zou zijn. Daar heeft de presentatrice naar eigen zeggen heel hard om gelachen.

Inmiddels is het lachen haar echter vergaan: Irene zag er gisteren niet blij uit in Shownieuws. “Het medialandschap is door alles wat erbij is gekomen en alles wat vrij snel geroepen wordt, zonder dat daar goed over is gesproken of nagedacht of onderzoek is gepleegd en dat dat nu allemaal zo makkelijk de lucht in gaat… Ja, dat vind ik kwalijk.”

Kaalslag

De angst voor een kaalslag is reëel, aldus Irene. “Stel je voor dat je een jonge ambitieuze tv-maker bent of presentator of presentatrice en je krijgt heel snel zoiets over je heen, dan ga je dat vak toch niet meer in?”

Op die manier zou er wel eens heel weinig over kunnen blijven van de showbizz zoals we het nu kennen, aldus Irene. “Ik vrees een beetje voor de toekomst eigenlijk en ik hoop dat het minder wordt. Dat mensen weer de kans krijgen om gewoon hun vak uit te oefenen.”

Geen commentaar

Irene heeft nu dus besloten niet meer in te gaan op juicekanalen. “Als ik daar antwoord op geef, dan krijgen die kanalen weer aandacht, dus ik heb daar geen commentaar op. Nee, ik heb iets geleerd de afgelopen maanden.”

Wel jammer, vindt ze dat. “Het is toch niet leuk dat je op een gegeven moment alleen maar mensen krijgt die zeggen: ‘Nou, daar ga ik niet op in.’ Dat is toch niet leuk? Dat heb ik nog nooit gedaan! Mijn hele carrière niet. Nou, dat weet jij. En nu denk ik: tja, waarom zou ik wat zeggen?”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Heeft Irene Moors gelijk of overdrijft ze?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen