Gaat Ruud de Wild écht weg bij de marktleider? ‘Hij ontkent niet’

Ruud de Wild maakt volgens radiokenner Patrick Kicken de overstap van NPO Radio 2 naar het noodlijdende NPO 3FM, maar in hoeverre klopt dat? “Ruud zegt niet dat het niet waar is.”

Ruud de Wild © Linda Stulic

Het is dé belangrijke man in de middag van marktleider NPO Radio 2: Ruud de Wild. Maar daar komt volgens radiokenner Patrick Kicken een einde aan. “Hij gaat van 2 naar 3FM verhuizen, om samen met andere mensen van naam, de zender te redden”, schrijft hij in zijn Spreekbuis-column op basis van ‘verhalen die rondgaan’.

Gerucht over Ruud

Er valt op het eerste gezicht weinig te winnen voor Ruud, maar volgens Patrick wordt hem méér aangeboden dan alleen een dagelijks programma. “Ruud zou mede het muziekbeleid gaan bepalen.”

Ruud ligt bovendien niet goed bij zijn huidige zender, meent Patrick. “Het is een publiek geheim dat De Wild niet lekker ligt bij NPO Radio 2. De manier waarop hij omging met zijn vervanger Eddy Keur, die zijn programma meer dan een half jaar lang overnam tijdens zijn ziekte en wie hij niet eens bedankte toen hij terug was, heeft ook kwaad bloed gezet.”

Ruud reageert

Ruud wordt ernaar gevraagd voor de camera van De Telegraaf. “Ik hoorde in de wandelgangen, ook hier, het gerucht dat…”, zegt verslaggever Jordi Versteegden.

Daarop wordt Jordi onderbroken door Ruud: “Dat moet je niet geloven. Geruchten moet je nooit geloven.”

Jordi: “Ik hoorde dat je misschien wel 3FM zou gaan helpen.”

Ruud: “Ja, ik hoor ook Talpa, ik hoor allemaal gekke dingen. Als ik over alles moet gaan nadenken wat er allemaal gezegd wordt, dan heb ik geen leven meer. Ik zit hier heel fijn en ik heb heel leuke mensen om me heen. De KRO-NCRV is goed voor me, dus ik heb eigenlijk niets te klagen.”

Geen ontkenning

Story-baas Guido den Aantrekker wijst erop dat dit geen ontkenning is. “Hij kan ook zeggen dat het niet waar is”, zegt hij in Shownieuws.

Albert Verlinde: “Het is natuurlijk een enorm verhaal, want Ruud is de held van de middag en daar wordt ontzettend naar geluisterd. Zou hij dit gaan doen? Hij wil niet reageren erop en dat zegt ook wel iets. Ook als het management niet echt wat wil zeggen.”

Wat denkt Albert? “Het zou een aardverschuiving zijn. De publieke omroep kan niet met geld zwaaien, dus voor het geld hoeft hij het niet te doen, maar als hij voor zichzelf de uitdaging ziet, dan kan er een soort prikkel in zitten.”

Fragment

Ruud reageert op de geruchten:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Ruud de Wild van marktleider NPO Radio 2 naar het noodlijdende 3FM: een goed idee?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen