‘Frank Dane ontslagen bij Radio 538 vanwege etentje met Qmusic’

Frank Dane is ontslagen als de ochtendjock van Radio 538, omdat hij een etentje heeft gehad met de programmadirecteur van de grote concurrent Qmusic. Dat schrijft Patrick Kicken.

Frank Dane en Dave Minneboo © William Rutten, Qmusic

Patrick Kicken, de bekendste radiocolumist van Nederland, denkt te weten waarom Frank Dane door zendereigenaar John de Mol uit de ochtendspits van Radio 538 is gehaald. Volgens de radiokenner is Frank betrapt op een gesprek met Dave Minneboo, de programmadirecteur van de grote concurrent Qmusic.

‘Bom barstte na etentje’

Het ‘uiterst gezellige etentje’ tussen Frank en Dave vond half december plaats, weet Patrick. “Op kerstavond is de bom gebarsten tussen de firma Coco/Talpa en Dane Inc. Doe jij het rekenwerk of ik?”, schrijft hij in zijn column bij Spreekbuis.

Frank en Dave zijn in een restaurant gespot, legt Patrick uit. “Minneboo is op dit moment natuurlijk radiomatig de grootste doorn in het oog van De Mol, want hij is onder hem vertrokken en heeft toen ze hem terugvroegen een tijdje terug vriendelijk bedankt. Zoiets flink je geen tweede keer dus je bent nu persona non grata en iedereen die met de vijand heult zal het bezweren!”

Onderhandelingen

Het contract van Frank loopt aan het eind van het jaar af en kennelijk wilde hij Qmusic en Radio 538 tegen elkaar uitspelen, aldus Patrick. “Het is het aloude principe als je weet dat je contractverlenging eraan zit te komen: je gooit eens wat hengeltjes uit bij andere zenders om te kijken of daar ook eventuele interesse is.”

Met een aanbod achter de hand kun je dan de onderhandelingen ingaan, schetst Patrick. “Toch altijd net wat lekkerder en je kan het mooi ter sprake brengen. ‘Ja station X wil me ook hebben, dus ik wil 50 vakantiedagen per jaar in plaats van 25 en over 25 gesproken: ik vind 25% salarisverhoging nog aan de lage kant, maar goed, daar wil ik het wel voor doen’.”

John boos

Met al zijn ervaring in onderhandelingen kun je dat helemaal niet flikken bij John, weet Patrick. “Hij is keihard zakelijk. Vindt dat vrouwen die net zijn aangerand zich bij het juiste loket moeten melden. Dus die laat zich niet verleiden tot dit soort spelletjes, sterker nog: voor jou tien anderen.”

Overigens zou Patrick het een slimme zet vinden van Qmusic om Frank in huis te halen. Hij zou dan op de plek kunnen van de ‘saaie’ Domien Verschuuren, zegt hij. “Het zou de laatste nekslag voor 538 kunnen zijn. Coen en Sander zijn al zo lang op hun retour dat ze niet eens meer een ticket hoeven te kopen.”

Spreekbuis

De column van Patrick Kicken, getiteld ‘Frank Dane naar Qmusic, op de plek van Domien’, kunt u lezen bij Spreekbuis.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Hoort u Frank Dane graag in de middag van Qmusic, op de plek van Domien Verschuuren?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen