Maarten van Rossem wantrouwt Linda de Mol en lacht om Ali B

Maarten van Rossem twijfelt aan de bewering van Linda de Mol dat ze niets tegen haar broer heeft gezegd over het wangedrag van Ali B. “Maar misschien zijn ze wel heel koeltjes in die familie.”

Linda de Mol en Maarten van Rossem © Cornelie Tollens (l), Manon van der Zwaal (r)

Het door Tim Hofman aan het licht gebrachte seksuele wangedrag van Ali B was geen verrassing voor Linda de Mol. Zij blijkt er al anderhalf jaar van te hebben geweten en ontkent haar broer John de Mol op de hoogte hebben gebracht. Volgens critici riskeerde ze daarmee dat Ali nog meer slachtoffers zou maken bij producties van Talpa.

‘Dat is zwak’

Maarten vindt het vreemd dat Linda’s tijdschrift niets heeft gedaan met de vermeende slachtoffers van Ali, die aanklopten bij het tijdschrift. Hij gelooft er bovendien weinig van dat Linda niets zou hebben gezegd tegen haar broer.

Het jurylid van De Slimste Mens: “Dat is zwak, want ‘ze konden het niet rondkrijgen’ en ‘Linda mocht het niet aan haar broer vertellen’. Tja, echt niet? Vieren ze niet samen Sinterklaas?”

Koele Molletjes

Het zou in de familie van Maarten ondenkbaar zijn dat zoiets groots wordt verzwegen. “Ik heb geen idee van hun familieverhoudingen, maar als ik naar mijn eigen familie kijk is het heel onwaarschijnlijk dat als mijn zus iets geweten zou hebben, ze het niet aan mij verteld zou hebben, gesteld dat wij zo’n soort van bedrijvencomplex hadden. Ik weet zeker dat mijn zus had gezegd: ‘Moet je horen wat ik nou hoor!’”

Het is vreemd dat dat kennelijk niet zo is bij de familie De Mol, aldus Maarten. “Misschien zijn ze wel betrekkelijk koeltjes daar in die club.”

Lachen om Ali

Ali heeft verklaard zijn werk voorlopig neer te leggen. Geestig, vindt Maarten. Lachend: “Ik had niet anders verwacht. Ik neem aan dat bij AlI B de telefoon niet meer roodgloeiend stond eerlijk gezegd.”

Dan: “Ja, daar mag ik natuurlijk niet om lachen. Je vraagt je af of zo iemand überhaupt terug kan komen. Als maar de helft waar is van wat daar over gezegd wordt, dan is het wel een beetje voorbij met Ali B, zou ik zeggen. Dat verdient hij ook wel een beentje dat het voorbij is, lijkt mij.”

Te hard aangepakt

Er staan nu steeds meer BN’ers op die vinden dat Ali en Marco te hard worden aangepakt. Ze zijn immers nog niet veroordeeld. “Op zichzelf is dat volkomen juist. In de publieke opinie zijn ze natuurlijk alleen breed en dik veroordeeld, dat is waar.”

Dat is echter het risico van werken in de showbizz, aldus Maarten. “Dat is het probleem met deze mensen in deze sector van de vermaaksindustrie. We hebben allemaal van deze lui gehoord en kennen ze allemaal van het scherm.”

Podcast

Maarten doet zijn uitspraken in zijn eigen podcast. Die kunt u onderstaand terugluisteren:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Maarten van Rossem vindt dat Ali B het eind van zijn carrière verdient. Bent u het daarmee eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen