Evert Santegoeds: ‘Ik zei toch dat het wel meeviel met Marco Borsato!’

Evert Santegoeds vindt dat hij gelijk heeft gekregen over Marco Borsato nu er geen aangiftes tegen hem zijn bij gekomen. “Ik zei een paar weken geleden al dat het wel meeviel en dat klopt dus!”

Evert Santegoeds © Shownieuws

Drie weken geleden lag Evert Santegoeds behoorlijk onder vuur vanwege het bagatelliseren van het vermeende seksuele wangedrag door Marco Borsato. Naast de aangifte die er tegen Marco ligt van seksueel misbruik van een minderjarige, is hij er in de BOOS-documentaire over The Voice van beschuldigd jonge meisjes te hebben betast.

‘Hand op bil? Valt mee!’

Niet echt schokkend, vond Evert dat toen: “Ik begrijp ook dat van de veertien vragen die gesteld zijn aan alle betrokkenen door het programma BOOS dat het vooral gaat om een hand op de bips, een hand op een dij, waar tien jaar geleden heel weinig mensen aanstoot aan namen. Het zou kunnen zijn dat Marco inderdaad weleens meevalt.”

Die uitspraken hebben tot woeste reacties geleid. “Of je een hand op je bil of een suggestieve opmerking wel of niet waardeert is écht alleen maar aan de persoon in kwestie. En niemand anders. Een ander bepaalt jouw grens niet. Punt”, zei mediastrateeg Haitske van de Linde bijvoorbeeld.

Evert wil gelijk halen

Hoewel Evert later aangaf dat hij zijn uitspraken ‘niet zo bedoeld‘ heeft, probeerde hij gisteren aan de desk van Shownieuws alsnog zijn gelijk te halen. De advocaat van Marco heeft gisteren namelijk laten weten dat er inzake de misbruikrel rond The Voice géén aangifte is gedaan tegen de zanger. Het blijft vooralsnog dus bij één aangifte, buiten The Voice om.

Evert daarop: “Een paar weken geleden zei ik dat het bij Marco wel meeviel. Toen kreeg ik de hele pers over me heen, want ze lieten weg dat ik erachter zei: ‘Vergeleken bij Ali B en Jeroen Rietbergen.’ Maar dat is hier dus wel uit gebleken dat het klopte.”

‘Het is dus inderdaad zo!’

Marco’s gedrag valt dus wel mee, concludeert Evert. “Die informatie had ik toen en ik vond het nogal flauw hoe verschillende media daarmee omgingen, maar het is dus inderdaad zo. Ik weet niet of het nu een beetje aan het kantelen is voor Marco, maar het wordt tijd dat er ook in die andere zaken een beetje duidelijkheid gaat komen.”

Albert Verlinde: “Je hebt gelijk natuurlijk, maar als er één zaak heel heftig is, maakt dat de rest niet minder erg, snap je? Als het erg is, is het erg.”

Evert: “Maar we moeten in dat rijtje van verdachten in de zaak van The Voice misschien wel ophouden Marco daar elke keer pontificaal te noemen, toch?”

Albert: “Hij zat wel in die uitzending natuurlijk, hè?”

Collega Natacha Harlequin stipte vervolgens aan dat meerdere BN’ers momenteel in de bres springen voor Marco en aangeven dat we eerst maar eens het onderzoek moeten afwachten.

Kritiek op Evert

Op sociale media krijgt Evert wederom kritiek op zijn uitspraken over Marco. “Ja hallo Shownieuws, kijk BOOS nog een keer, daar ging het wel degelijk over Borsato 😉”, twittert Lianne.

Televizier-journalist Jef Willemsen daarop: “Ja, die ging heel subtiel, he? Omdat Marco volgens de advocaat van Marco niet bij de nieuwe aangiftes zou zitten, moeten ‘we’ hem niet meer noemen. Oh-kay… 🙈”

Lianne: “Zooo, daar gingen ze Marco gewoon weer downplayen, bizar.”

En Eric: “Kreeg dit stukje net te zien, kijk die bagger nooit. Maar aangifte Borsato gaat over misbruik vanaf haar vijftiende. Wat een mafklapper is dat, ‘het valt wel mee’.”

Opvallend

Het is opvallend dat Evert steeds zo in de bres springt voor Marco. De Privé-baas bekende in december, toen het vermeende slachtoffer van Marco opstond, dat hij op dat moment al ruim anderhalf jaar wist van haar verhaal. Hij stelde echter dat zij destijds, in maart 2020, geen bewijzen wilde of kon overleggen aan zijn tijdschrift Privé.

Yvonne Coldeweijer heeft gehakt gemaakt van de beweringen van Evert. Volgens haar werd Marco’s vermeende slachtoffer destijds onder druk gezet door Privé om haar verhaal te vertellen en bewijzen te overleggen, maar was ze er toen nog niet aan toe. Toen Privé alsnog wilde publiceren, werd dat tegengehouden door Marco’s advocaten, aldus Yvonne.

“Waarom zeg jij de waarheid niet, Evert?”

‘Wat een clown!’

Deze ochtend laat Yvonne weten verbijsterd te zijn over de nieuwste uitspraken van Evert. “Evert vindt nog steeds dat het met Marco allemaal wel meeviel. Marco is de enige met een aangifte van aanranding van een minderjarige, Evert! Waarom wil je er zo op hameren dat het niks voorstelt?!”

“En kantelen voor Marco? Van Evert mogen we Marco niet meer in dat rijtje noemen. Wat een clown joh.”

Lees ook

Nog meer opvallende uitspraken uit deze Shownieuws-uitzending: Talpa-Tooske hypocriet: ‘Het moet in Ajax-rel om slachtoffers gaan!’.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Er ligt 'maar' één aangifte van seksueel misbruik door Marco Borsato. Valt wel mee?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen