Marc Overmars wil dat media hem met rust laten: ‘Hoe dúrft hij?!’

Marc Overmars wil dat de media hem met rust laten nu zijn seksueel grensoverschrijdende gedrag als Ajax-directeur is ontdekt. Een gotspe, vindt RTL Boulevard-ster Fatima Moreira de Melo.

Fatima Moreira de Melo en Marc Overmars © RTL, NPO

De zoveelste vieze mannelijke BN’er is ontmaskerd: Marc Overmars. Jarenlang blijkt de Ajax-directeur vrouwelijke collega’s lastig te hebben gevallen met grensoverschrijdend gedrag. En nu ligt hij eruit. Tranen met tuiten. “Dit heeft ook grote impact op mijn privésituatie. Daarom verzoek ik iedereen mij en mijn gezin met rust te laten”, reageert hij.

‘Hoe dúrf je?!’

Marc wil met rust gelaten worden? Dat had hij zich beter kunnen bedenken toen hij zich misdroeg tegen al die vrouwen, riep Yvonne Coldeweijer gisteren op haar juicekanaal. En daar sloot Fatima Moreira de Melo zich ’s avonds bij aan in RTL Boulevard.

Fatima: “Dat Overmars hier nog iets durft te verzoeken aan ons, aan de media, namelijk: ‘Laat mij met rust!’ Dan denk ik: dan had je toch iets eerder zélf moeten nadenken over waar je mee bezig was, dan dat je dit nu nog in deze situatie durft te verzoeken. Nu moet je gewoon heel stil gaan zitten, geschoren worden en het even over je heen laten komen.”

Anders formuleren

Het is niet alleen Marcs reactie, maar het hele statement van Ajax waar Fatima zich aan ergert. “In het statement van Edwin van der Sar stond dat hij het afschuwelijk vond ‘voor iedereen’. Dan denk ik: iedereen betekent dus ook Overmars, dan? Het lijkt mij toch dat je dan net anders moet formuleren.”

Iedereen roept maar de hele tijd dat er ‘alleen maar slachtoffers’ zijn in misbruikzaken. Bullshit, vindt Fatima. “Ik neem aan dat ze een pr-afdeling hebben bij Ajax. Dat vond ik een beetje ongelukkig eerlijk gezegd.”

‘Hou lul in je broek!’

Ook Marieke Elsinga is het nu goed zat. “Hou je lul eens een keer in je broek!”

Fatima: “Hij heeft ook gewoon al heel lang een vrouw. Dan denk ik: denk je nou echt nergens over na?”

Kritiek

Ook Nieuwsuur-ster Eelco Bosch van Rosenthal is kritisch op de pr-tactiek van Ajax:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Marc Overmars wil dat de media hem met rust laten. Gehoorzamen of niet?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen