Talpa-Tooske hypocriet: ‘Het moet in Ajax-rel om slachtoffers gaan!’

Tooske Ragas, presentatrice van de Talpa-rubriek Shownieuws, vindt dat het in de Ajax-misbruikrel veel te weinig over de slachtoffers van Marc Overmars gaat. Een behoorlijk hypocriete boodschap.

Tooske Ragas © Shownieuws

Na de enorme mediarel over het misbruik bij The Voice of Holland staat nu de Amsterdamse voetbalclub Ajax volop in de schijnwerpers vanwege grensoverschrijdend gedrag. Marc Overmars is opgestapt als directeur omdat hij zich enorm misdragen blijkt te hebben tegenover vrouwelijke collega’s. Hij blijkt bij Ajax al jaren ‘geilneef‘ te worden genoemd.

Tooske kritisch

Het stoort Shownieuws-presentatrice Tooske Ragas mateloos dat er in de media zoveel wordt gesproken over de consequenties die het ontslag van Marc Overmars heeft voor hemzelf en voor zijn club Ajax, terwijl het natuurlijk eigenlijk zou moeten gaan om de vrouwen die jarenlang last hebben gehad van zijn grensoverschrijdende gedrag.

Tooske: “Ik vond het heel opvallend dat toen ik vanmorgen een heel artikel hierover las… Nou, eigenlijk de meeste artikelen… Dan is het drie regels: ‘Hij heeft waarschijnlijk dit en dit gedaan en dat komt nu naar boven.’ En daarna zestien pagina’s over wat dit allemaal voor Ajax betekent. En dát vond ik eigenlijk… Want dat was in alle andere gevallen niet zo!”

Tooske hypocriet

Enorm hypocriet natuurlijk van Tooske. Dat was bij de andere misbruikschandalen niet zo? Op de dag dat de misbruikrel rond The Voice uitbrak ging het er aan de Shownieuws-desk nog dezélfde avond vooral over hoe verschrikkelijk het allemaal wel niet was voor John en Linda de Mol, toch ook niet bepaald de grootste slachtoffers in die misbruikzaak.

Tooske’s collega Patty Brard leefde uitgebreid mee met John: “Dat programma, dat format, daar heb ik me ook zo druk om gemaakt vandaag. Je zal toch maar John de Mol zijn en een waanzinnig programma bedenken, een waanzinnig format hebben wat aan 180 landen is gekocht, wat waanzinnig door ITV is overgenomen en wat een waanzinnig groot succes is…”

En Linda? Afschúwelijk, vond Natacha Harlequin het voor haar. “Ik dacht: vrouw, wat gaat er in jou om? Ik hoop echt oprecht… Laat ik het zo zeggen: mijn hart gaat echt naar haar en haar gezin uit.”

‘Ja, dat was minder’

Het was uitgerekend Shownieuws dat het wangedrag van Voice-bandleider Jeroen Rietbergen op die allereerste dag bagatelliseerde (‘hij is gewoon een flirt‘) en de aandacht verlegde naar het enorme leed van John en Linda de Mol. En nu, in de rel rondom Ajax, roepen ze aan diezelfde desk belerend dat het toch vooral om de échte slachtoffers zou moeten gaan.

Geestig genoeg begon Privé-baas Evert Santegoeds na die opmerking van Tooske wéér over de schade die The Voice heeft opgelopen: “Vergeet ook niet dat de schade aan The Voice, aan dat prachtige product wereldwijd, aan de producent… Het is enorm wat die mensen die zich misdragen hebben, hebben aangericht!”

Tooske vergoelijkend: “Maar dat is toen minder benadrukt dan vandaag.”

Veilig klimaat

Het lijkt sowieso wel of Tooske met oordopjes aan de Shownieuws-desk zat, want aan het begin van de uitzending maakte Evert zich al uitgebreid schuldig aan waar Tooske zich zo aan ergert: “Het is tragisch, want iedereen is het erover eens dat Overmars de juiste man op de juiste plek was in zijn functie daar. Hij heeft ontzettend veel goed werk voor Ajax verricht.”

En collega Frits Huffnagel benoemde dat hij het bizar vindt dat Ziggo zijn sponsorschap van Ajax heroverweegt: “Dat gaat toch ook ver! Ajax is een wereldclub!”

Daarnaast kun je je ook afvragen waar Tooske’s kritische blik was toen haar Shownieuws-collega Albert Verlinde enkele weken geleden onder haar leiding de focus verlegde van de Voice-slachtoffers naar zijn valse bewering over het vermeende wangedrag van Humberto Tan. Toen kwam er werkelijk geen enkele kritische noot uit haar mond.

Klimaat

Nee, het is vooral de Ajax-rel die Tooske’s oren doet klapperen. Ze vindt het ongekend dat daar jarenlang een angstcultuur heeft geheerst. “Ik vind het best heftig dat als je dus een klimaat creëert waarin mensen zich veilig voelen, dat er dan ineens zoveel [verhalen] komen.”

Tja, één keer raden waarom er nooit iemand aan de bel heeft getrokken bij een van die beruchte loketjes van John de Mol. ‘Best heftig’…

Lees ook

Nog meer opvallende uitspraken uit deze Shownieuws-uitzending: Evert Santegoeds: ‘Ik zei toch dat het wel meeviel met Marco Borsato!’.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen