Lale Gül haalt uit naar Giel Beelen: ‘Er had iemand dood kunnen gaan’

Lale Gül denkt dat Giel Beelen heel veel mazzel heeft gehad dat er niemand dood is gegaan aan zijn omstreden Shambala-druppels. “Dan had hij misschien wel de bak in gemoeten.”

Giel Beelen en Lale Gül © Annemieke van der Togt, NPO

Giel Beelen moest drie weken geleden van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) per direct stoppen met de verkoop van zijn levensgevaarlijke Shambala-druppels. Het was een mooie bijverdienste voor de radio-dj, maar dat is abrupt gestopt. “Er kan zelfs verlamming optreden”, waarschuwde de autoriteit.

Giel de bak in

Met tegenzin haalde Giel de druppels uit zijn webshop: “Ik had nergens last van“, merkte hij op. “Ik heb het ooit op de markt gebracht omdat het mij heel erg geholpen heeft en ik de intentie had om er andere mensen mee te helpen.”

Opiniemaker Lale Gül denkt dat Giel héél blij mag zijn met het ingrijpen van de NVWA, schrijft ze in haar column in Het Parool. “Door het middel uit de handel te nemen heeft de NVWA Beelen tegen zichzelf in bescherming genomen, want als er iemand aan dood was gegaan, zou hij misschien wel de bak in moeten.”

Kwakzalver

Lale vindt het opvallend dat Giel voet bij stuk houdt. “Het weerhoudt hem er niet van om de aantijgingen nog altijd te ontkennen, maar goed, daar hoeven we niet zoveel mee, want Beelen heeft geen wetenschappelijke achtergrond en de aan het woord gelaten sceptici wel.”

We moeten volgens haar verder kijken dan alleen de casus-Giel. “We moeten onze pijlen zeker niet alleen op Beelen richten, of op een van de andere miljoen kwakzalvers die hun kans schoon zien.”

Charlatans

De oplossing van het probleem is om de supplementenindustrie veel meer te reguleren, aldus Lale. “Zodat de toekomstige charlatans niet profiteren van de toestand waarin ze geen strobreed in de weg wordt gelegd.”

De column van Lale Gül kunt u lezen op de Parool-site.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Lale Gül zet Giel Beelen neer als charlatan. Heeft ze gelijk?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen