Johan Derksen: ‘John de Mol moet niet zo piepen over Angela de Jong’

Johan Derksen vindt dat zijn werkgever John de Mol ‘niet zo moet piepen’ over de columns van Angela de Jong. “Dat zó’n grote man als De Mol dan boos wordt en een boycot uitspreekt…”

Johan Derksen, Angela de Jong en John de Mol © Op1

John de Mol heeft alle banden verbroken met het AD, omdat hij de columns van Angela de Jong te kritisch vindt. Beau van Erven Dorens denkt dat de Molletjes niet blij zijn met haar Borsato-kritiek en andere prominenten als Luuk Ikink lachten John keihard uit om zijn kinderachtige gedrag.

Niet piepen

De enige Talpa-ster die felle kritiek heeft geuit op Johns boycot van het AD is Johan Derksen. Hij hield een lange tirade in de live-uitzending van Veronica Inside en gaf later aan een boze e-mail aan John te hebben gestuurd. Daar staat hij nog steeds achter, vertelt Johan nu in de talkshow Op1.

Johan: “Ik vond het onbegrijpelijk dat vlak voor wij de laatste uitzending hadden, dat hij zich boos maakte over een mevrouw uit Capelle aan den IJssel die een columnpje schrijft in het AD: Angela de Jong. Die schrijft ook wel eens een columnpje over mij, maar ik vind: in deze wereld moeten wij nooit piepen joh.”

Incasseren

Het is onvoorstelbaar dat John totaal niet kan incasseren, vindt Johan. “Wij delen uit en dan moet je ook kunnen incasseren. Dat zó’n grote man als De Mol dan boos wordt en een boycot uitspreekt…”

“Nu hoor ik intern dat Baantjer Junior, die meneer Römer, nogal lange tenen schijnt te hebben, maar als de directie van Talpa ga je toch niet een columniste boycotten omdat ze een afwijkende mening heeft, zeg? Kom nou, wat is dat voor onvolwassen gedrag?”

Onafhankelijk

Op1-presentatrice Fidan Ekiz vraagt zich af of Johan bij Talpa wel écht kan zeggen wat hij allemaal vindt. “Heb je het gevoel dat je helemaal onafhankelijk kan zijn straks en alles zeggen wat je wil, ook vanuit De Mol?”

Johan: “Jazeker, want Wilfred heeft één hele goede eigenschap: hij is namelijk afgestudeerd jurist. Wij zaten bij de contractbesprekingen en van De Mol is bekend dat hij zich nog wel eens met dingen wil bemoeien. Toen hebben wij afgesproken van: ‘John, we willen dit alleen maken en we kúnnen dit alleen bij jou doen als we over iedereen alles mogen zeggen, dus ook over de hele familie De Mol.’”

Tikje burgerlijk

Wat zei John daarop? “Toen zei hij: ‘Ik ga daarmee akkoord.’ Het staat in het contract en ik weet nog wel dat hij erbij zei: ‘Ik leg de grens bij kinderp°rno.’ Ik zei: ‘Ik vind het een tikje burgerlijk, maar daar kunnen we wel mee leven.’ Dat was het einde van de onderhandelingen en De Mol heeft zich nog nooit met ons programma bemoeid.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

John de Mol maakt zich ontzettend druk over Angela de Jong. Kinderachtig?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen