Beau van Erven Dorens denkt dat Talpa boos is over Borsato-kritiek

Beau van Erven Dorens denkt dat Talpa heeft besloten om het AD te boycotten vanwege de pittige Borsato-column van Angela de Jong. “Die was keihard en behoorlijk terecht”, vindt hij.

Angela de Jong en Beau van Erven Dorens © RTL

John de Mol heeft besloten om alle banden tussen zijn mediabedrijf Talpa en het AD te verbreken, omdat de krant te kritisch is. De precieze reden wil John niet prijsgeven, maar volgens Beau van Erven Dorens is het evident. Hij wees gisteren in zijn talkshow, waar AD-diva Angela de Jong aan zijn tafel zat, op haar pittige woensdagcolumn.

Felle kritiek op Shownieuws

Angela sloot zich woensdag in haar column aan bij de massale kritiek op Shownieuws, waar het nieuws over de aangifte tegen Marco Borsato werd besproken door mensen die een relatie met hem hebben. “Daar was de vijfkoppige Borsato-fanclub druk bezig elkaar te overtoepen om het vermeende slachtoffer in diskrediet te brengen.”

Voor veel mensen wringt het dat Shownieuws zó opzichtig de hand boven het hoofd van Marco Borsato houdt. Het speelt volgens Angela mee dat Shownieuws wordt uitgezonden op de zender van John de Mol. “De Molletjes en De Borsatootjes zijn al jaren dik met elkaar.”

Beau geeft zijn mening

Het is voor Angela niet duidelijk waar de Talpa-boycot precies mee te maken heeft. Beau: “Waar komt dit vandaan? Kan dit iets te maken hebben met die column van woensdag?”

Angela: “Ja, dat kan de meest directe aanleiding zijn, maar het speelt al wel iets langer, merkten mijn collega’s. De afgelopen tijd als ze belden van: ‘Kunnen we die spreken?’, of: ‘Kunnen we daar iets mee doen?’, dan werden ze al niet teruggebeld.”

Harde column

Beau denkt dat het die woensdagcolumn over de fluwelen behandeling van Marco Borsato bij Shownieuws is. “Nou ja… Zij zeggen er eigenlijk niets bij. Ik dacht: wat zou het nou zijn? Jij schrijft woensdag een column: ‘De hartsvriendin van Leontine Borsato begreep als deskundige bij Shownieuws het slachtoffers niet.’ Dat is best wel een harde column over hoe ze daar omgingen met het nieuws over Borsato.”

Angela: “Die was ook heel terecht, daar blijf ik erbij.”

Beau beaamt: “Keihard en behoorlijk terecht. Dat zou het kunnen zijn.”

Roddelkrant

Het blijft voor Angela gissen. “Er werd geen opgaaf van reden bij gedaan. Er werd alleen maar gezegd: ‘Jullie zijn te kritisch in jullie uitingen.’ Dat is dan de krant, de site en de podcast.”

Beau, wijzend naar de verklaring die Talpa heeft uitgegeven aan andere media: “Te kritisch? Maar er staat dat je op ongefundeerde wijze roddels, achterklap en valse beeldvorming verspreidt. (…) Je werkt voor een roddelkrant!”

Angela: “Ja, ik las het ook. Nou, ik daag ze uit hierbij om met bewijs te komen.”

Kwade genius

Angela: “We zouden nog op papier krijgen wat de reden is. Uiteindelijk kwamen ze daar op terug, want dan vonden ze denk ik toch niet zo handig om dat op papier te zitten. Hier kwamen ze opeens vanmiddag mee. Ik hoor het graag wat de roddels zijn. Ik vind het heel gek dat dit mediabedrijf (…) denkt: het zint me niet zo wat de kwade genius, mevrouw De Jong, schrijft.”

Ruben Nicolai: “Die boycot raakt jou ook helemaal niet.”

Angela: “Nee, het betekent ook niet dat ik niet meer over SBS schrijf. Ik kijk televisie, dus of mijn collega’s nou wel of niet een interview krijgen met Gordon of wie dan ook: dat boeit mij niet zo heel erg.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat het AD geboycot wordt vanwege de verhoudingen tussen de families De Mol en Borsato?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen