Luuk Ikink en prominenten steunen AD: ‘John de Mol? Kim John-un!’

Het besluit van John de Mol om alle banden tussen zijn mediabedrijf Talpa en het AD te verbreken, komt als een boemerang in zijn gezicht terug. Hij wordt vierkant uitgelachen door mediaprominenten.

Rob Goossens en Luuk Ikink © RTL

Talpa heeft besloten om het AD te boycotten vanwege te kritische berichtgeving. Een mooi compliment voor de krant natuurlijk – je gaat op een gegeven moment toch twijfelen aan het journalistieke gehalte van media als De Telegraaf als zij níet worden geboycot – maar het is natuurlijk wel een gotspe dat dit gebeurt in een land als Nederland.

Papieren zakje

Beau van Erven Dorens vermoedt dat de boycot te maken heeft met de kritiek van Angela de Jong op Marco Borsato, anderen vinden het vooral dictatoriaal en kinderachtig. Ook RTL Boulevard trekt in deze ruzie partij voor het AD, net zoals zo’n beetje alle journalisten. Alleen de zogenaamde journalisten van Talpa zelf houden wijselijk hun mond.

Boulevard-ster Luuk Ikink: “Rob, ik heb het idee dat ze bij Talpa een klein beetje in een papieren zakje moeten blazen, heel even kalm moeten worden. Ik bedoel: je kunt veel over het AD zeggen, maar dat ze continu roddels aan het verspreiden zijn, dat is toch ook niet zo.”

Kleuterklas

Rob Goossens is geen fan van het AD, maar beaamt dat het geen roddelkrant is. “Volgens mij valt het wel mee, maar ja: uiteindelijk is de mediawereld best wel een kleuterklas en op sommige momenten zie je dat wat meer dan op andere. En vandaag zie je weer even dat er in de mediawereld heel weinig mensen zijn die ooit ouder zijn geworden dan 5.”

Luuk: “Denk je dat dit langer gaat duren? Op een gegeven moment hebben ze de promotie van het AD weer nodig natuurlijk. Het is een grote krant.”

Rob: “Ach, voor de rest is het niet zo dat het AD niet meer kan publiceren ofzo, dus wat dat betreft is het een boycot die weinig voorstelt, want de netelige stukjes over Talpa en de programma’s zullen ze toch wel blijven schrijven.”

Eddy Zoëy beaamt: “Ja.”

Shownieuws

Talpa stelt dat media worden geboycot die ‘roddels, achterklap en valse beeldvorming’ verspreiden. “Balen voor Shownieuws”, aldus NOS-presentator Winfried Baijens. Hij verwijst kennelijk naar de dinsdaguitzending van Shownieuws, waarin Bram Moszkowicz ongefundeerde roddels over het vermeende slachtoffer van Borsato verspreidde.

Sportjournalist Jaap Stalenburg: “Maar zelf wel gewoon Shownieuws produceren en uitzenden. 🤣🤣🤣🤣”

Bicycling-hoofdredacteur Rens Muller: “Dat zie je verkeerd Jaap. Bovengenoemd programma is ter meerdere eer en glorie van de firma Talpa.”

Kim John-un

RTL Nieuws-regisseur Renske Holwerda noemt John de Mol ‘Kim John-un’, verwijzend naar de dictator van Noord-Korea. En Erik de Vlieger zegt: “Talpa doet een Toto Wolff.”

Koen de Regt, verslaggever van RTL Nieuws, kijkt er bedenkelijk bij: “🙄🙄🙄”

Playboy-hoofdredacteur Maarten Bloem: “Dit is heel raar.”

Mediadeskundige en oud-NPO 1-baas Ton F. van Dijk: “Weetje: AD is ook de enige krant die zeer uitgebreid aandacht besteedde aan aangifte tegen Johnny jr.”

Absurd

De meeste journalisten zijn het erover eens dat John de Mol te ver gaat. EenVandaag-verslaggever Lammert de Bruin: “Dit is absurd.”

Parool-verslaggever Roelf Jan Duin: “Weet je nog dat de Oranje-spelers VI gingen boycotten, en dat Talpa daar toen heel verontwaardigd over was?”

AD-journalist Marcus den Blanken: “In de AD Media Podcast al eens gezegd: als er kritiek is, kan je er naar luisteren en dan besluiten of je er wat mee doet. Bij Talpa moet je vooral zeggen hoe geweldig iedereen is.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen