Talpa klaar met kritiek, breekt alle banden met AD: ‘Gotspe!’

Talpa breekt alle banden met het AD. De krant krijgt geen persberichten meer van John de Mols tv-bolwerk en er worden geen interviewafspraken meer gepland. Een gotspe, vindt Angela de Jong.

Angela de Jong en John de Mol © NPO

Angela de Jong schrijft in haar column dat het AD voortaan wordt geboycot door Talpa/SBS. “Een woordvoerder belde gisteren mijn collega om het besluit van hogerhand (denk aan het niveau John de Mol, Erland Galjaard, Paul Römer en Marco Louwerens) door te geven”, schrijft de opiniediva.

Te veel kritiek

Wat is de reden? “Er worden in de krant, op deze site en in bijbehorende Media Podcast te veel kritische noten gekraakt over de fantastische programma’s van SBS 6, Net 5 en Veronica. Dat zint de heren niet.”

Het is lachwekkend, vindt Angela. “Ik moest erom grinniken. Wat denken ze nou? Dat dit de manier is? Maak gewoon betere programma’s dan de baggershows die nu de zender vullen, dan volgen de lovende stukjes vanzelf.”

Intimideren

De heren van Talpa denken daar anders over. “Die doen gewoon wat ze al jaren doen: intimideren, censuur toepassen, mensen de mond proberen te snoeren. Voorbeelden genoeg, google maar, ik kan het hier niet allemaal kwijt.”

Als voorbeeld van Talpa-censuur noemt Angela dat de directie memo’s naar zijn eigen redacties stuurt om geen aandacht te besteden aan bepaalde onderwerpen. Ze wijst erop dat Talpa-bobo Erland Galjaard dat vroeger ook deed bij RTL, denk aan de affaire-Humberto Tan.

Trekpoppen

Angela wijst er ditmaal op hoe Marco Borsato de hand boven het hoofd wordt gehouden op SBS 6. “De Molletjes en De Borsatootjes zijn al jaren dik met elkaar”, zegt ze. “En jawel hoor, de trekpoppen bij Shownieuws, ook allemaal op een of andere manier aan De Borsatootjes gelieerd, sprongen direct in het gelid.”

Ze wijst hier op de schandalige uitzending van afgelopen dinsdag. “Ze begonnen collectief het vermeende slachtoffer zwart te maken.”

Gotspe

De lezers van Angela worden er ook fijntjes op gewezen dat het niet voor niets is dat John de Mol de hoofdredacteuren van de drie grote showbladen (Privé, Story en Weekend) onder contract heeft staan. “Sluw bedacht van John, want die heeft hij met behulp van een flinke bom duiten lekker in zijn zak.”

Het AD zit gelukkig niet in Johns zak, maar daardoor ligt er nu wel een boycot. “Ik vind het een gotspe dat het ene mediabedrijf, dat nota bene VI uitzendt, een boycot afkondigt tegen het andere mediabedrijf. Maar Talpa/SBS doet maar lekker wat ze niet laten kan.”

Geestig detail: Angela werd gisteren nog gepolst of ze vaste gast wilde worden in de nieuwe VI-talkshow op SBS 6.

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen