Tooske Ragas afgekraakt tijdens interview: ‘Mis jij niet wat diepgang?’

Tooske Ragas heeft haar tv-carrière nieuw leven ingeblazen, maar van haar baantje bij Shownieuws is niet iedereen onder de indruk. De TROS Kompas deelt haar een steek onder water uit.

Tooske Ragas © Shownieuws

Tijdens een interview met Tooske Ragas laat de journalist van TROS Kompas duidelijk blijken niet erg onder de indruk te zijn van haar Shownieuws-baantje. “Je hebt eerder veel mooie programma’s gemaakt. Mis je nu niet een beetje de diepgang?”, luidt de meedogenloze vraag.

Geen diepgang

Tooske zegt resoluut dat niet te missen. “Nee, want ik heb sowieso veel diepgang in mijn leven op heel veel vlakken. Met een heerlijke familie, een fijne echtgenoot en opgroeiende kinderen. Er gebeurt genoeg dat voor goede gesprekken zorgt. Voor diepgang heb ik dus mijn werk niet echt nodig.”

Dat is maar goed ook natuurlijk, want Shownieuws gaat – net als de rest van de showmedia – natuurlijk nergens over. “Tien jaar geleden had ik bedenkingen gehad of Shownieuws wel bij mij paste. Maar de manier waarop ik er nu naar kijk, is totaal anders en ik vond dat grappig om te merken.”

Roddelrubriek

Dat Tooske een programma presenteert waarin bijvoorbeeld schadelijke geruchten over Marco Borsato’s vermeende slachtoffer worden verspreid, deert haar niet. “Het Shownieuws van nu is geen roddelrubriek. Natuurlijk nemen we de ‘roddels’ van de dag door, maar dat doen we wel met hoor en wederhoor.”

Shownieuws is journalistiek goed onderlegd, vindt ze. “Alleen maar een gerucht dat iemand zou kunnen kwetsen brengen we gewoon niet. Dat was ook wel een voorwaarde voor mij, maar eerlijk gezegd heb ik er het afgelopen jaar geen last van gehad.”

Nieuwsprogramma

Haar collega Dyantha Brooks laat in de Party een soortgelijk geluid horen: “Ik merk dat ik me daar privé steeds vaker voor moet verdedigen. Dan zeggen mensen dat ze me zo’n leuk mens vinden en vragen ze of ik het niet lastig vind om bijvoorbeeld over Marco Borsato en Leontine te praten.”

“Dan probeer ik uit te leggen dat we alleen nieuws brengen waarvan we zeker weten dat het klopt. De redactie van Shownieuws denkt echt niet iets van: oh wat héérlijk, dit huwelijk strandt. De naam zegt het al: we zijn een nieuwsprogramma.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Shownieuws: een roddelrubriek of een nieuwsprogramma?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen