Wietze de Jager leeft mee: ‘Dit is echt niet leuk voor Frank Dane’

Wietze de Jager leeft mee met zijn collega Frank Dane, die door hun werkgever Radio 538 keihard aan de kant is gezet. “Het is geen leuke situatie waar zij op dit moment in zitten”, zegt de radio-dj.

Wietze de Jager, Klaas van der Eerden en Frank Dane © Radio 538

De luistercijfers van Radio 538 zijn gillend achteruitgegaan sinds Edwin Evers is opgevolgd door Frank Dane. Na drie jaar proberen vindt de radiozender het mooi geweest en wordt hij plotseling van de radio afgehaald. Hij wordt opgevolgd door Wietze de Jager, die samen met Klaas van der Eerden een programma gaat maken.

Frank eruit, Wietze erin

Nou ja, gaat maken… Wietze en Klaas zijn nu ook al te horen op de plek van Frank, want ze zouden hem deze week sowieso al vervangen. Ze kunnen nu dus gewoon blijven zitten, want officieel beginnen ze op de maandag na de jaarwisseling. Vanochtend reageerden ze op de veelbesproken radiowissel.

Wietze: “Er stromen al wat berichtjes binnen via de app van 538, want er is gisteren een en ander bekendgemaakt. Het is een beetje een gekke situatie natuurlijk, dat we hier ook weer zitten, radio aan het maken zijn en dit al onze nieuwe plek is.”

Respect voor team-Dane

Wietze leeft mee met zijn aan de kant geschoven collega Frank. “Wij vinden het natuurlijk waanzinnig dat we dat vertrouwen krijgen en tegelijkertijd ook alle respect voor team-Dane daarin, want dit is natuurlijk minder nieuws voor hen.”

We hebben nog niets van Frank gehoord. “Ja, kijk, voor hen kan ik niet zoveel invullen wat ze erover te zeggen hebben en wat ze erover willen zeggen. Dat moeten ze uiteindelijk ook zelf doen natuurlijk.”

‘Geen leuke situatie’

Zelf probeert Wietze zich op het positieve te focussen. “Ik kan het alleen maar bij mezelf houden, de blik vooruit en daarin denk ik dat ik fantastisch vind om dit avontuur samen met jullie aan te gaan. Daar bedoel ik ook jou mee aan de andere kant van de radio. We gaan er iets moois van maken.”

“We begrijpen de berichten ook van mensen die zeggen: ‘Wat vervelend voor team-Dane’ en daarom zeg ik ook: alle respect ook voor hen, want het is geen leuke situatie waar zij op dit moment in zitten.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Frank Dane helemaal gaat vertrekken bij Radio 538?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen