Patricia Paays hele huis vol met bloed: ‘Op de grond, op de stoel’

Patricia Paays hele huis lag begin oktober vol met bloed. Overal waar de societyster zat of stond, liet ze wat van haar rode vloeistof achter. “Op de grond, op de stoel, het hele huis lag vol met bloed.”

Patricia Paay en Peter R. de Vries © Beau

De afgelopen maanden waren een hel voor Patricia Paay. Ze viel in de lente van 2019 van de trap en dat was het beginpunt van alle medische ellende. Begin oktober had ze plotseling een gigantische bloeduitstorting over haar complete linkerbovenbeen. “Waar dát nou vandaan kwam? De dokter kon me ook niet meteen vertellen wat het was.”

Huis vol bloed

Patricia vertelt in De Telegraaf dat de dokter een gaatje in haar been maakte om er wat bloed uit te halen. “Zo gefikst, en ondanks de pijn werkte ik ondertussen gewoon door. Acht afleveringen lang zat ik op één bil achter de desk bij Ranking the Stars, omdat ik niet meer normaal kon zitten. Ik heb er een hekel aan om te jammeren. Ik ga gewoon door.”

Thuis ging het mis. “Thuis merkte ik steeds vaker dat ik uit die wond maar bloed blééf verliezen. Waar ik ook zat of liep, steeds lekte het. Op de grond, op de stoel, het hele huis lag vol met bloed. Opnieuw terug in het ziekenhuis bleek ik zo veel te hebben verloren, dat ik twee grote bloedzakken kreeg toegediend om het niveau weer op peil te brengen.”

Bacteriële infectie

Uiteindelijk bleek Patricia een bacteriële infectie te hebben opgelopen, waarschijnlijk door de operatie van twee jaar geleden. “Al die tijd was het gaan samenklonteren bij m’n heup en groeide het uit tot een abces.”

Het leek een kwestie van schoonspoelen, maar ze bleef last houden van haar heup. Door nog een serie ingrepen verbleef Patricia maandenlang in het ziekenhuis. Vlak voor kerst vertrok ze naar huis. “Ik ben gewoon zelf naar buiten gelopen. Ineens waren ze me kwijt, haha. Ik kon het niet langer aanzien en wilde na al die tijd gewoon naar huis.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Patricia Paay op één bil in Ranking the Stars. Verdient deze societyster een beter programma?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen