Jeroen Pauw gelooft niet in rancune John de Mol: ‘Harry Mens kletst!’

Jeroen Pauw gelooft er helemaal niets van dat bekende Nederlanders de talkshow van Johnny de Mol niet durven te weigeren uit angst voor rancune van zijn vader John de Mol.

Jeroen Pauw en Johnny de Mol © NPO, SBS

Het is volgens Harry Mens zo klaar als een klontje: de enige reden dat Johnny de Mol vaak mooie gasten in zijn slecht bekeken talkshow HLF8 heeft zitten, is omdat John de Mol zijn vader is. “Mensen kunnen niet weigeren, anders krijgen ze ruzie met John. Dat is ook een basis om je programma te maken”, aldus de Business Class-ster.

Eeuwigdurende straf

Jeroen Pauw, de producent van HLF8 en coach van Johnny, stelt dat dat onzin is. Hij zegt in de Nieuwe Revu: “Ik heb nooit het idee gehad dat als Harry Mens iets zegt: dat snijdt hout. In dat opzicht is het een uitspraak van Harry die past bij de andere uitspraken van Harry.”

Er klopt gewoon niets van, aldus Jeroen. “Ik geloof zeker niet dat mensen bij Johnny aan tafel komen omdat ze anders eeuwigdurende straf krijgen van John de Mol.”

Druk uitoefenen

Zit er dan geen enkele kern van waarheid in? “Het is wel eerlijk om te zeggen dat de organisatie, in dit geval SBS, druk uitoefent op mensen die iets voor SBS doen, ik noem de familie Meiland of Peter Gillis, om hun verhaal eerst bij een SBS-programma te doen, net zoals dat ook gebeurt bij mensen die voor RTL of de publieke omroep werken.”

Hij vervolgt: “Aan de term druk uitoefenen moet je niet te zwaar tillen, dat betekent gewoon dat iemand van de persdienst vraagt of je je verhaal eerst bij de eigen zender kan doen en daarna pas bij iemand anders.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Linda en Johnny wel degelijk profiteren van de enorme mediamacht van John de Mol?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen