Nikkie Plessen woest op ‘rioolpers’: ‘Ik ben absoluut geen racist’

Nikkie Plessen reageert eindelijk op de nieuwste rel over de vermeende discriminatie binnen haar modebedrijf. Ze benadrukt absoluut geen racist te zijn en walgt van de ‘rioolpers’ die dat suggereert.

Nikkie Plessen © RTL

Er is voor de tweede keer gedoe over het ‘te witte‘ modemerk van Nikkie Plessen. Waar ze in de lente onder vuur lag omdat haar nieuwe make-uplijn nauwelijks donkere tinten bevat, wordt ze er nu van beschuldigd dat ze het team achter haar YouTube-kanaal heeft verboden om een moslima uit te roepen tot winnaar van een Chanel-winactie.

Discriminatie en racisme

Volgens het showbizzplatform Juice Channel hebben meerdere oud-medewerkers zich bij hen gemeld. Er hangt volgens deze bronnen een toxische sfeer bij Nikkie’s bedrijf, die totaal niet inclusief is. Zo zou de moslima zijn uitgesloten omdat dat niet bij het bedrijf zou passen. “Alleen een blonde dame mocht winnen.”

De ophef zorgt voor zeer kritische reacties, onder meer van influencer Selma Omari en Cosmopolitan-journaliste Charissa Laeatemia. “Hoor de laatste tijd veel verhalen over hoe het eraan toegaat in die Nikkie-winkels”, aldus Selma, de ex-verloofde van rapper Boef. “Apparently een full display of discriminatie and racism.”

Stilzwijgen

Nikkie besloot zich vorige week te hullen in stilzwijgen en werd daarbij ook gespaard door haar eigen RTL Boulevard, volgens Juice Channel vanwege een ietwat merkwaardige werkrelatie. Waar de meeste deskundigen betaald krijgen om aan de desk te staan, zou Nikkie daar juist zélf voor betalen. Ze is dan vaak in beeld, wat goed is voor haar bedrijf.

RTL Boulevard is om een reactie gevraagd, maar wil volgens Juice Channel niet reageren. Volgens het showbizzkanaal strooit Nikkie media zand in de ogen door te stellen dat er helemaal nooit een Chanel-winactie heeft gelopen. Daarvan zijn echter oude beelden opgedoken op Facebook.

Nikkie reageert eindelijk

Kennelijk blijft Nikkie bestookt worden met vragen, want mensen die haar hierover via Instagram benaderen krijgen nu eindelijk een standaardreactie. En die reactie is nu ook weer doorgespeeld aan Juice Channel.

Nikkie: “Ik weiger dit soort rioolpers een podium te geven. (…) Op leugens van een ‘anonieme’ bron over iets dat iemand van ons personeel 5 jaar geleden zou hebben gezegd, daar kan ik niks mee.”

Geen racist

Nikkie is naar eigen zeggen geen racist. “Ik kan mezelf in de spiegel aankijken en als ik iets niet ben dat is het een racist. Ik zou wensen dat iedereen in dit land met respect voor elkaar en naast elkaar kan leven.”

“Geloof me, ik ben niet zo. Nog niet een heel klein beetje.”

Reactie

De reactie van Nikkie (via Juice Channel):

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Waar heeft u meer vertrouwen in?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Catherine Keyl vindt dat Gordon wel héél erg te koop loopt met zijn nieuwe geliefde. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen