Nikkie Plessen wordt gegrild door roddelkanaal: ‘Het is echt toxic’

Nikkie Plessen wordt behoorlijk onder vuur genomen door Juice Channel. Volgens het online roddelkanaal maken Nikkie en haar bedrijf zich schuldig aan discriminatie. “Het is echt toxic.”

Nikkie Plessen © RTL Boulevard

Een dame die heeft gesolliciteerd bij het bedrijf van Nikkie Plessen heeft via het bekende online roddelkanaal Juice Channel, dat dit weekend een sanctie opgelegd kreeg van Instagram, behoorlijk wat ontketend. Ze werd afgewezen door de kledingwinkel van Nikkie en kreeg per ongeluk een mail die zij niet had mogen zien.

Roddelkont Nikkie

Door die per abuis naar haar verzonden mail, ontdekte de sollicitante dat ze is afgewezen omdat ze te veel op Barbie zou lijken. “Nadat we het verhaal van die sollicitatie hadden gedeeld, kregen we heel veel berichten van meiden die er ook ooit hebben gewerkt of gesolliciteerd”, zegt Dephlin Jacobs van Juice Channel.

Eén daarvan zegt: “Ik heb ook een korte tijd bij een Nikkie-winkel gewerkt en ik kan bevestigen dat hoe je eruitziet bepalend is voor of je wordt aangenomen of niet. Is je outfit niet goed genoeg? Direct klaar. De meisjes van de winkel roddelen ook continu met elkaar over werknemers. Al dat geroddel viel gewoon ontzettend op.”

‘Niet normaal toxic’

Deze vermeende oud-medewerker van Nikke onthult: “Vooral de manager van de winkel waar ik werkte, praatte echt over iedereen. Van ex-werknemers, werknemers binnen onze eigen winkel tot klanten die de winkel binnenkwamen. Klanten werden via de camera’s achter bekeken en uitgelachen om de outfits die ze aanhadden.”

De medewerkers van Nikkie dragen in de winkel allemaal oortjes. “Ook via de oortjes die je in de winkel moet dragen, wordt gewoon over de klanten in de winkel geroddeld. Echt niet normaal toxic.”

Moslima

Een andere bron stelt dat Nikkie aan discriminatie doet. Zo zou ze niet geassocieerd willen worden met moslima’s. “Ik heb altijd gewerkt voor haar YouTube kanaal YOURS TODAY! Daar hebben we ooit een winactie gedaan met een Chanel-tas. Wij als team mochten een winnaar kiezen voor deze winactie.”

Die winnaar zou Nikkie echter niet zijn bevallen. “We hadden een winnares gekozen die echt superactief had meegedaan, alleen droeg deze dame een hoofddoek. Wij kregen toen te horen dat dit echt niet de bedoeling was en dat alleen een dame met blonde haren deze winactie mocht winnen omdat dit bij het merk NIKKIE paste…”

Nikkie zwijgt

Volgens Juice Channel wordt dit verhaal ondersteund door een tweede bron, waarvan de identiteit bij het roddelkanaal bekend is. Er zijn zo nog een aantal vermeende oud-medewerkers die zich bij het kanaal hebben gemeld.

Nikkie is door Juice Channel om een reactie gevraagd, maar ze heeft nog niet gereageerd. Vaak blokkeert ze haar critici op Instagram. “Nikkie is weer iedereen aan het blokkeren die haar aanspreekt! Daar heeft mevrouw La Plessen wel een handje van. Ook heeft ze meteen de reacties onder haar foto’s beperkt…”, zegt Dephlin.

Niet de eerste keer

Het is niet de eerste keer dat Nikkie in verband wordt gebracht met discriminatie en racisme. Zo zette ze in de lente een heel team op om kritische reacties te verwijderen over haar nieuwe make-up-lijn. Die lijn bleek namelijk nauwelijks donkere tinten te bevatten en dus alleen geschikt voor meiden die op Nikkie lijken.

Kassa’s Belbus-presentatrice Ciana Mayam verweet Nikkie eerder alleen maar met witte mensen te werken.

Instagram

De posts van Juice Channel:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Nikkie Plessen alleen maar dezelfde soort blonde meisjes in haar winkel wil?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen