BN’ers woest op cameraman RTL-show: ‘Fellatio voor Mars gaat te ver’

BN’ers zijn woest op de cameraman van het RTL-programma Expeditie Robinson die volgens Britt Dekker zijn machtspositie heeft misbruikt. “Wie is dat marsmannetje?”, vraagt men zich af.

Britt Dekker en Janine Abbring © NPO, RTL

Britt Dekker heeft melding gedaan van een grensoverschrijdende gebeurtenis tijdens de opnames van Expeditie Robinson, het programma waarin BN’ers worden uitgehongerd. Een vrouwelijke kandidaat ‘die ze goed kent’ heeft een cameraman van Expeditie Robinson oraal bevredigd om zo een Marsreep te verkrijgen, aldus Britt.

Misbruik van positie

Media als Shownieuws begonnen gelijk te speculeren over om welke kandidate het gaat. De showrubriek noemde gisteren de naam van Sylvana IJsselmuiden, maar zij heeft het stellig ontkend. Volgens Sylvana betreft het een kandidate uit de editie van zeven jaar geleden, toen onder meer Nadia Poeschmann en Ancilla Tillia meededen.

Janine Abbring vindt het verbijsterend dat er nu een soort jacht is geopend op de dame die op haar knieën ging. “Zou de relevante vraag hier niet moeten zijn (als het al waar is) welke cameraman zijn positie heeft misbruikt?”, twittert de Zomergasten-presentatrice en ex-vriendin van Arjen Lubach.

Janine en Tim boos

Het gaat niet één of twee, maar talloze stappen te ver, vindt Janine. “Er is dus (nogmaals, ALS het al waar is) een cameraman geweest die een hongerige kandidate heeft omgekocht met een Mars. Fokking creepy. (…) Het gaat er ook om dat er direct een venijnig seksistisch slutshaming-mechanisme in werking treedt.”

Tim Hofman is het ‘helemaal eens’ met Janine. “Deze roddel gaat trouwens al een jaar of acht”, zegt de presentator. Al die tijd heeft er kennelijk dus niemand bij de producent van Expeditie Robinson een onderzoek ingesteld.

NPO Radio 1-presentatrice Mischa Blok is ook in shock. “Eens! Wie is dat marsmannetje?”, vraagt ze zich af. En GTST-bekendheid Babette van Veen over de stelling van Janine: “Ja!!”

RTL reageert

RTL reageert aanvankelijk defensief. “Wij weten niet waar Britt dit verhaal op baseert”, zegt een woordvoerder van RTL tegen RTL Boulevard. “Tijdens de opnames zijn er altijd meerdere crewleden aanwezig.”

En Boulevard vult aan: “RTL onderneemt vooralsnog geen actie tegen Dekker voor de uitlatingen.”

Tegen NU.nl lijkt RTL iets bereidwilliger om een onderzoek in te stellen: “Het verhaal dat Britt vertelde is zowel bij ons als bij de producent onbekend. Maar als iemand van de kandidaten ooit zoiets heeft meegemaakt, vragen wij diegene zich te melden. Wij hebben hier protocollen voor en zullen er dan zeker werk van maken.”

Twitter

De boze twitter-BN’ers:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen