Linda de Mol laat Yvonne Coldeweijer gapen: ‘Zó politiek correct!’

Linda de Mol is nu ook de klos: zelfs de tv-koningin ontkomt niet aan de toorn van de beruchte showbizzhyena Yvonne Coldeweijer. Ze kraakt de gastenlijst van Linda’s Wintermaand volledig af.

Yvonne Coldeweijer en Linda de Mol © Instagram, Roy Beusker

Het lijkt de laatste tijd alsof de populariteit van Linda de Mol enigszins onder druk staat. Na haar onhandige uitspraken tijdens de coronacrisis, kwam Linda laatst ook nog eens behoorlijk hypocriet uit de hoek door te ageren tegen milieuvervuilende citytrips. Hypocriet, omdat ze daar zelf gewoon haar zakken mee blijkt te vullen.

Kritiekloze interviews

Daar komt bovenop dat Linda haar dochter Noa Vahle naar binnen heeft gefietst bij de talkshow van Johnny de Mol en ze Hugo de Jonge deze week op de cover van haar tijdschrift heeft gezet. Maar ook wordt Linda nog vaak herinnerd aan het volstrekt kritiekloze interview dat ze eerder dit jaar hield met een huilende Marco Borsato.

Die kritiekloze interviews van Linda krijgen we ook deze winter weer voorgeschoteld, want dan komt SBS 6 met het tweede seizoen van Linda’s Wintermaand. Vandaag werden de eerste drie gastenduo’s bekend.

‘Politiek correct gezever!’

Welke BN’ers er deze winter plaatsnemen op de bank van Linda? De eerste drie duo’s zijn André van Duin en Nikkie de Jager, Guus Meeuwis en Jelka van Houten, Peter Pannekoek en Anita Witzier. “De laatste twee gasten worden op een later moment bekendgemaakt”, laat de zender weten.

Nou, hier wordt Yvonne Coldeweijer niet warm of koud van. Zij sneert: “Lin gaat weer BN’ers interviewen en dat betekent weinig juice, veel politiek correct gezever. Geef ons eens juicy namen, Lin!”

Linda ergert zich

Linda ergert zich een versuffing aan de kritiek dat ze haar gasten zo kritiekloos benadert. “Je klinkt een beetje geïrriteerd“, merkte het AD op nadat de krant haar hierover vroeg. Zij toen: “Dat journalisten schrijven dat het allemaal niet kritisch genoeg is, daar ben ik wel even klaar mee.”

En over de kritiek dat ze Marco Borsato compleet liet uithuilen zonder ook maar één kritische vraag te stellen, zei Linda: “Ik ken sommige mensen zo goed dat je ook heel goed weet van: don’t go there. Ik ben ook bevriend met mensen en het zijn ook mijn collega’s.”

Ons-kent-ons

Behoorlijk ons-kent-ons dus en daar hebben veel mensen, waaronder Yvonne Coldeweijer, een hekel aan. Het is ook iets wat aan Linda’s neefje Johnny kleeft. En daar moeten ze wel mee oppassen, want op een gegeven moment kan dat ook aan hun gasten gaan kleven. Die kunnen het verwijt krijgen geen kritische vragen te willen als ze naar de Molletjes gaan.

Linda’s Wintermaand is vanaf 5 december wekelijks te zien op de zondagavond van SBS 6.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Welk gastenduo vindt u het leukst?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen