RTL 4 met lege handen: Guido Weijers trekt stekker uit conference

RTL 4 staat anderhalve maand voor oudejaarsavond met lege handen. Cabaretier Guido Weijers besluit namelijk om zijn oudejaarsconference af te blazen. “Dit is een heel moeilijke beslissing.”

Guido Weijers © Loens Media

Waar ’s lands grootste zender NPO 1 op de laatste dag van het jaar een conference van Peter Pannekoek uitzendt, zou uitdager RTL 4 weer met een voorstelling van Guido Weijers komen. Maar dat gaat nu niet door. De cabaretier is compleet uitgeblust nu de overheid weer allerlei coronamaatregelen heeft ingevoerd.

Moeilijke beslissing

Het is mooi geweest, vindt Guido. “De oudejaarsconference die ik dit jaar voor RTL zou maken, gaat niet door. De onzekerheid rondom covid gooit roet in het eten. Waar ik vorig jaar alle energie had me continu aan te passen, kies ik deze keer anders. Ik wil er 100 procent voor gaan of helemaal niet.”

Guido is er blij mee dat RTL niet boos is over zijn beslissing. “Ik ben dankbaar voor de ruimte die RTL me heeft gegeven om deze moeilijke beslissing te nemen! 💚”

Gedoe

Er was vorig jaar ook al veel gedoe over de oudejaarsconferences, omdat er nauwelijks publiek in de zaal mocht zitten. Youp van ’t Hek twijfelde toen ook over het annuleren van zijn show.

Dat kon Johan Derksen wel begrijpen: “Als je de lach op wil wekken, dan moet je wel een reactie uit de zaal hebben, want anders sta je voor lul. Ga jij maar eens alleen met dertig man zitten.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Welke cabaretier vindt u grappiger?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen