Linda de Mol schrikt van kritiek op hypocriete uitspraken: ‘Zo fel!’

Linda de Mol is erg geschrokken van de kritiek op haar hypocriete uitspraken over het klimaat. “De haat die dat opwekte! Zo heftig en fel, haast niet voor te stellen”, klaagt de tv-koningin.

Linda de Mol © RTL Boulevard

Het is voor Linda de Mol, die groot werd in het tijdperk van de fax, moeilijk om om te gaan met meningen die mensen spuien op sociale media. BN’ers houden van nature niet van tegenspraak en heel lang was dat er ook niet. De komst van het internet heeft echter alles veranderd: meer dan ooit worden de sterren kritisch tegen het licht gehouden.

Linda als klimaatstrijder

Lastig, vindt de tv-koningin. Ze klaagt vandaag in De Telegraaf: “Ik vind het vooral moeilijk dat uitspraken nu soms totaal uit hun verband worden gerukt. Zo schreef ik een keer een inleiding voor de LINDA., waarvan het thema was: ’Zeg maar niks, want bij een fout gaat je kop eraf’.”

Linda legde in die column uit dat ze tegenwoordig heel anders over dingen denkt. “Volgens mij had ik best een genuanceerd verhaal”, zegt ze. “Het ging ook over voortschrijdend inzicht: dat ik Zwarte Piet inmiddels niet meer zo leuk vind en dat ik best snap dat vliegreisjes naar Praag voor 39 euro straks niet meer kunnen in verband met het klimaat.”

Flutsite

Daar staat Linda nog steeds achter. “Alleen maakte een of andere flutsite daar vervolgens van: ’Steenrijke Linda de Mol fel gekant tegen goedkope vliegreizen’. Een misleidende kop, ontdaan van elke context, die echter wel door allerlei andere sites werd overgenomen. De haat die dat opwekte! Zo heftig en fel, haast niet voor te stellen.”

Nou, de oogkleppen zijn weer van stal gehaald. Linda maakt zichzelf volstrékt ongeloofwaardig door de afschaffing van goedkope vliegtickets te bepleiten terwijl ze zelf een regelrechte CO2-bom is. En als daar kritiek op komt, dan loopt ze direct te stampvoeten door haar kasteel in Crailo.

Hypocriete tv-koningin

Als je het zelf te verantwoorden vindt dat je rondrijdt in een benzineslurpende Porsche en je met je privéjet continu op en neer pendelt naar je vakantievilla in Portugal, dan ben je niet in de positie om te gaan vingerwijzen naar minderbedeelde mensen die een vliegticket boeken van 39 euro. Heel spannend met welke context Linda die hypocrisie weg wil gummen.

Wat Linda’s rol als de Nederlandse Greta Thunberg nóg lachwekkender maakt, is dat ze vorige week een samenwerking aankondigde met reisaanbieder TUI. Ze gaan samen allerlei ultrakorte citytrips aanbieden, inclusief die o zo vervuilende TUI-vlucht. Eén daarvan is een vliegreis naar Madrid voor twee (!) nachten.

Als je zelf ook meeprofiteert, dan is die ecologische voetprint kennelijk niet meer zo belangrijk.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Linda de Mol rijdt Porsche en vliegt in een privéjet. Geloofwaardig als klimaatstrijder?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen