AD raakt snaar bij Linda de Mol: ‘Je klinkt wat geïrriteerd’

Linda de Mol laat zich vandaag het bloed onder de nagels vandaan halen door het AD. Als de krant haar vraagt naar haar kritiekloze interview met Mark Rutte, gaat ze enigszins uit haar plaat.

Floortje Dessing, Linda de Mol en Mark Rutte © Roy Beusker / Talpa

De aftrap van Linda’s Wintermaand met minister-president Mark Rutte en medegast Floortje Dessing was afgelopen zondag een waar kijkcijferkanon met maar liefst 1,9 miljoen kijkers. Het was een vermakelijke uitzending, maar het grote nieuws uit het interview was dat de premier pas in maart 2017 een platte televisie heeft gekocht. Niet echt Nieuwsuur-waardig dus.

Meer verwacht

Kennelijk had het AD er wat meer van verwacht, want tijdens een interview met Linda de Mol blijft de krant behoorlijk doorzagen over dat er helemaal geen politiek nieuws in zat. Niet zo gek ook, want Linda’s Wintermaand is nadrukkelijk een feelgoodshow en niet de plek om politici helemaal door te zagen.

Aan de andere kant maken politici wel gretig gebruik van dat feelgoodpodium om meer likeable gevonden te worden en zo zetels te scoren tijdens de verkiezingen. Na Mark Rutte afgelopen zondag is het aankomende zondag de beurt aan D66-mevrouw Sigrid Kaag. Zij zit naast Matthijs van Nieuwkerk.

‘Ben je geïrriteerd?’

Tijdens het interview vraagt de AD-journaliste van dienst eerst aan Linda of ze niet de kans had moeten grijpen om Mark Rutte kritisch te bevragen. Daarna stelt ze dat het best in haar format had gepast om even naar de coronamaatregelen met kerst te vragen. Linda antwoordt daarop continu dat zij geen Op1 is en slechts een amusementsprogramma maakt.

De tv-koningin wordt dan ook een beetje gek van het gezeur van het AD. “Je klinkt een beetje geïrriteerd”, legt de interviewster haar op een gegeven moment voor.

Nou, dat had de journaliste goed gezien. Linda: “Ik kreeg zo veel leuke reacties. En dat journalisten schrijven dat het allemaal niet kritisch genoeg is, daar ben ik wel even klaar mee.”

Zucht

Linda moet er echt een beetje van zuchten. “Ik moet voor mijn gevoel heel de tijd uitleggen dat mijn programma daar niet voor is. Ik heb nooit beweerd een journalist te zijn.”

Ze wijst erop dat het ook vooral inside kritiek is. “Het is kritiek vanuit het mediawereldje, van journalisten en niet van de kijkers. Toch is het soms lastig om er niets over te zeggen, zoals nu.”

Waar maakt ze zich zo druk om? “Ik stoor me eraan, want de kijker geniet”, besluit ze in het AD.

Sigrid Kaag

De SBS 6-ster heeft de AD-journaliste van dienst al vast een waarschuwing gegeven voor de uitzending van aankomende zondag: ze heeft Sigrid Kaag óók niet kritisch ondervraagd. En het #MeToo-gedoe rondom D66 zit er ook niet in; de uitzending ligt namelijk al op de plank.

Linda’s Wintermaand is zondag om 20.00 uur te zien op SBS 6.

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen