Kelderend Radio 538 op de schop: Mark en Wietze degraderen

Radio 538 probeert het tij te keren. De zender, die volledig uit de gratie aan het raken is bij de luisteraar, gaat op de schop. En dat is slecht nieuws voor Mark Labrand en Wietze de Jager.

Wietze de Jager © Radio 538

Er was een tijd dat Radio 538 meting na meting dé onbetwiste marktleider van Nederland was, maar na het vertrek van Edwin Evers is het verval ingezet. Het station is niet langer de nummer één, maar de nummer vier. De nieuwe favoriet? Qmusic. Nu probeer 538 terug te vechten met een nieuwe programmering.

Degradatie voor Wietze

De ochtendspits en de middagspits blijven in handen van Frank Dane en Coen & Sander, maar in de uren ertussen vallen flinke klappen. Zowel Mark Labrand (van 10 tot 12) als Wietze de Jager (van 12 tot 14) moeten hun dagelijkse programma opgeven. Zij worden opgevolgd door Barend van Deelen en Niek van der Bruggen.

Jaren na zijn Qmusic-ruzie met Mattie Valk schopte Wietze het vorig jaar eindelijk weer tot de doordeweekse programmering, maar na dik een jaar wordt hij weer teruggezet naar het weekend. Een pijnlijke nederlaag. En ook Mark degradeert naar het weekend.

Balen? Welnee!

Je zou denken dat Mark en Wietze behoorlijk balen van hun degradatie, maar niets is minder waar. Sterker nog: ze vinden het gewéldig om naar het slechter beluisterde weekend te verhuizen. Daar kunnen ze naar eigen zeggen wél hun ei kwijt. Ze hebben allebei een lyrische reactie afgestemd met de persafdeling van 538.

Wietze: “Een dagelijkse lunchshow presenteren was te gek, maar ik loop over van ideeën die ik op vrijdagavond en zaterdagmiddag beter kwijt kan. In de vernieuwde programmering heb ik naast mijn radioprogramma’s ook nog tijd voor het ontwikkelen van een podcast en videoserie voor 538.”

Mooiste moment

En ook Mark vindt die vijf dagen per week ineens niet meer zo begeerlijk. Hij mag de Top 50 gaan presenteren op de vrijdagmiddag, het slappe aftreksel van de Top 40. “Sinds Wessel van Diepen en Jeroen Nieuwenhuize staat mijn vrijdagmiddag in het teken van de spanning van een hitlijst.”

“Wat mij betreft het hoogst haalbare in radioland om deze nationale traditie voort te mogen zetten. Daarmee blijft de vrijdagmiddag het mooiste moment van de week, om de wereld van de 538 luisteraar op een rij te zetten met alles dat je wil weten én horen.”

Nieuwe programmering

De volledige nieuwe programmering van Radio 538, die ingaat op 22 november, kunt u bekijken op RadioFreak.nl.

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen