Wilfred Genee stopt als opvolger Giel Beelen bij Radio Veronica

Wilfred Genee stopt na nog geen jaar als de opvolger van Giel Beelen in de ochtendspits van Radio Veronica. Zijn radioshow is niet te combineren met zijn nieuwe dagelijkse talkshow, zegt hij.

Wilfred Genee © Radio Veronica

Samen met collega’s Johan Derksen en René van der Gijp gaat Wilfred Genee vanaf januari een dagelijks programma presenteren op SBS 6. Ze zullen elke avond van 21.30 tot 22.30 uur televisie maken en dat is niet te combineren met een radioshow waarvoor hij aan het eind van de nacht zijn bed uit moet, aldus de presentator.

Onvermijdelijk

Wilfred heeft zijn vertrek vanochtend aangekondigd op Radio Veronica. “Het is onvermijdelijk. Het is niet anders. We hebben het vorige week besproken. Het is niet te combineren met elkaar. Het is heel vervelend en jammer. We waren net begonnen en er zat volgens mij nog veel meer in het vat.”

Eigenlijk had Wilfred nog wel langer door gewild op de radio, maar met dagelijks televisie erbij is het volgens hem echt niet meer te doen. “Dan is op een gegeven moment iets anders erbij doen niet mogelijk. En ik heb bovendien ook nog een gezin. Dat zou je nog weleens vergeten.”

Nieuwe ochtendshow

Hij verwacht dat de nieuwe dagelijkse talkshow op SBS 6 een groot succes gaat worden, maar weet het niet zeker. “Je moet wel oppassen dat je het niet te serieus gaat nemen natuurlijk. Dat we overal écht verstand van zouden kunnen hebben. Het moet wel met die zelfde ondertoon blijven.”

Over Wilfreds laatste uitzending én de invulling van de nieuwe ochtendshow zijn nog geen details bekend. Vermoedelijk neemt hij volgende maand of in december afscheid.

Rob Stenders

Zenderbaas Rob Stenders vindt het jammer. “Wilfred gaat nooit rimpelloos voorbij aan de plekken waar hij gaat of staat. Ook bij Radio Veronica maakt hij met zijn companen een ochtendshow die ergens over gaat en die ergens voor staat.”

“Het is dus ook voor ons jammer dat het gaat stoppen, maar we hebben er uiteraard wel alle begrip voor. Die talkshow wordt een succes. Wilfred is voor grote dingen gemaakt.”

Fragment

Wilfred over zijn vertrek:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wilfred Genee stopt met zijn radioshow op Radio Veronica. Jammer?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen