Rituals onder vuur vanwege samenwerking met Lexmond-zusjes

Het cosmeticamerk Rituals ligt onder vuur vanwege een samenwerking met de omstreden zusjes Lieke en Jetteke van Lexmond. “Waarom geven jullie hen een podium met dit soort onzin?”

Lieke en Jetteke van Lexmond © SBS 6

Lieke van Lexmond is de afgelopen jaren een beetje koekoek geworden. Zij en haar zus Jetteke noemen zichzelf nu de ‘moonsisters’: de stand van de maan bepaalt hun hele leven en ze maken hun achterban wijs dat ze ook zo moeten leven. Dat is nog tot daaraantoe, maar de dames verkopen ook ‘helende’ edelstenen en zijn uitgesproken antivaxers.

‘Dit valt me tegen’

Rituals afficheert zich nu nadrukkelijk met de Lexmond-zusjes, heeft een ‘exclusief interview‘ met de dames online gezet en heeft besloten om hun ‘Moon Calendar’ te gaan verkopen. Het regent klachten op internet. “Oh Rituals, ik hou van jullie maar dit valt me een beetje tegen. Waarom geven jullie de Lexmond zusjes een podium met dit soort onzin?”, zegt Victor.

Veel mensen wijzen op de manier waarop de Lexmond-zusjes in de vaccinatiediscussie staan. Rosanna zegt: “Gelukkig kan ik overstappen naar andere mooie merken die niet hun verstand zijn kwijtgeraakt. Doeg Rituals.”

Rituals reageert

Rituals krijgt zóveel kritiek op de Lexmond-zusjes dat het cosmeticamerk erop reageert. “Wij vinden de Moon Calendar goed passen bij ons merk. 😊 Betekenisvolle momenten creëren en mensen helpen rust te vinden in hun drukke leven. Dat vinden wij erg belangrijk. Happy maandag!”, klinkt het.

Medisch journalist Aliëtte Jonkers daarop: “Zullen we ze nog een kans geven om deze vreselijke vergissing te herstellen? Of stappen we over naar een ander merk? Kom op, Rituals, consumenten bedonderen met volstrekt onwetenschappelijke lariekoek is niet ok.”

Krankzinnig gewauwel

Aliëtte is echt heel erg kritisch over de rol die Rituals hier speelt. “Dus een verdienmodel van krankzinnig onwetenschappelijk gewauwel past bij jullie merk? Leg dat eens uit, Rituals.”

En ene Barbara: “Wat ingaat tegen mijn principes is dat deze sopboer samenwerking aangaat met mensen die met hun gedrag (antivax) de gezondheid van een groep mensen nadelig beïnvloedt.”

NRC-columnist Rosanne Hertzberger: “Laat ze lekker. Het bedrijf heet ‘rituals’ for G’d sake. Als ze maar vaccineren.”

Tweet

Kritiek op Rituals:

https://twitter.com/aliettejonkers/status/1445351494476255239

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen