Sven Kockelmann naar WNL, gaat aan de slag voor late talkshow Op1

Sven Kockelmann wordt een van de vaste presentatoren van Op1. Daarvoor is wel een tv-transfer nodig: na bijna dertig jaar verlaat hij KRO-NCRV om aan de slag te gaan voor Omroep WNL.

Sven Kockelmann © Op1

Met de komst van Sven Kockelmann zal WNL vanaf 2022 twee avonden per week voor zijn rekening nemen in het avondprogramma. Nu al presenteren Welmoed Sijtsma en Jort Kelder een avond. Met wie Sven gaat presenteren is onduidelijk, maar volgens het AD gaat het om Fidan Ekiz.

Bert blij

Op1 blijft een samenwerking tussen BNNVARA, MAX, EO en WNL. Svens huidige omroep KRO-NCRV doet nog steeds niet mee. “De komst van Sven Kockelmann past in onze ambitie om WNL als journalistieke omroep te blijven uitbouwen met mooie televisie- en radioprogramma’s”, zegt WNL-baas Bert Huisjes.

Bert is dolenthousiast. “Wij zijn zeer verheugd dat Sven daar aan wil bijdragen. . Het is een prachtige versterking. Ook met zijn collega, die we later zullen noemen, zijn we ontzettend blij.”

Sven blij

Sven zelf is ook in zijn nopjes: “Toen Bert mij benaderde en me vertelde over zijn plannen, werd ik meteen enthousiast. Vooral de ambities van WNL rond de actuele politieke en economische journalistiek spreken me zeer aan. En hoewel het bepaald geen gemakkelijke beslissing was de KRO-NCRV na bijna dertig jaar te verlaten, kijk ik er erg naar uit mijn bijdrage te kunnen leveren aan de toekomst van WNL.”

In goed overleg zal Sven Kockelmann zijn contract bij KRO-NCRV afmaken.

Co-host

WNL zal binnenkort dus zijn nieuwe co-presentator bekendmaken. Bert: “Ook daar durf ik te zeggen dat het zal bijdragen aan verdere journalistieke versterking. En er volgen nog meer transfers. In de beste traditie van televisie houden we het nu op een cliffhanger.”

Reactie KRO-NCRV

Peter Kuipers, directievoorzitter KRO-NCRV, laat weten: “Sven gaat na bijna 30 jaar KRO-NCRV per 1 december helaas verlaten voor een nieuw, journalistiek avontuur bij WNL. Sven is spraakmakend en vasthoudend en één van de beste interviewers van ons land.”

“Vanzelfsprekend hadden we hem graag behouden voor onze omroep, maar hij heeft een andere keuze gemaakt die wij respecteren. We vinden het enorm jammer dat hij KRO-NCRV verlaat maar tegelijkertijd zijn we blij dat hij bij de publieke omroep blijft. We wensen hem alle succes toe bij WNL.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Fidan Ekiz en Sven Kockelmann als Op1-duo. Goed idee?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen