Tiara-oorlog op komst tussen rivalen Chantal Janzen en Linda de Mol

Chantal Janzen en Linda de Mol zijn elkaars grote rivalen, maar dreigen door de fusie tussen RTL en Talpa weer collega’s te worden. Wie krijgt straks de tiara en wordt daarmee dé koningin van RTL?

Chantal Janzen en Linda de Mol © Talpa

RTL Nederland en Talpa Network zijn van plan om te fuseren. Als dat plan wordt goedgekeurd, betekent het een kaalslag in BN’er-land. Niet alleen verliezen ze hun megasalarissen, maar ook staan er flink wat baantjes op de tocht. En belangrijker nog: er kan maar één iemand de koningin van RTL zijn.

Vete Linda en Chantal

Na het vertrek van Linda de Mol van RTL 4 naar SBS 6, was de presentatrice helemaal over de zeik omdat ze haar programma’s Oh Wat Een Jaar en Weet Ik Veel niet mee mocht nemen. Die programma’s bleven bij RTL en gingen door met respectievelijk Chantal Janzen en Beau van Erven Dorens als presentatoren. Daar was Linda woest over.

Het heeft gezorgd voor een langdurige vete tussen Chantal en Linda. “Het is pijnlijk en het enige wat ik kan zeggen is dat als de situatie omgekeerd was geweest, ik dat niet gedaan had”, zei Linda. En Chantal daarop: “Als iemand een programma gaat presenteren, moet je niet díegene erop aankijken.”

Het is niet de enige ruzie tussen beide dames. Chantal haalde tijdens de coronacrisis flink uit naar Linda. En toen er een fittie was tussen Chantal en Wendy van Dijk, koos Linda de kant van Wendy.

Wie krijgt de tiara?

Als de fusie straks doorgaat, worden Chantal en Linda weer collega’s. Het is vanzelfsprekend dat Linda dan weer van het minder bekeken SBS 6 naar het hoofdpodium RTL 4 wil verhuizen, maar daar is Chantal nu dé leading lady. Moet Chantal haar RTL-tiara afstaan aan Linda of wordt de oudere Linda afgescheept als tweede keuze?

Het wordt een pikante situatie, zegt tv-kenner Mark Koster bij Goedemorgen Nederland. “Linda de Mol zit nu bij Talpa, maar heeft daar minder kijkers. Gaat ze terug naar RTL en daar programma’s maken, die Chantal Janzen nu maakt? Die tv-oorlog gaat weer oplaaien. Wie staat er in de basis en wie wordt er opgesteld in het A-team?”

‘Chantal niet op mondje gevallen’

Er zal een hevige strijd plaatsvinden om het hoofdpodium, verwacht Mark. “RTL 4 is hét grote stadion. Komt Linda de Mol daar terug? Dat soort discussies gaan natuurlijk oplaaien. Dat zullen ze heel vervelend vinden bij RTL en Talpa, maar dat gaat gebeuren.”

Alle ogen zullen met name gericht zijn op Linda en Chantal. Eist Linda haar programma Oh Wat Een Jaar terug? “Chantal Janzen is ook niet op haar mondje gevallen. Zij zal daar ook wel iets over te zeggen hebben.”

Wendy de klos?

Wendy van Dijk staat eigenlijk in de schaduw van béide dames. “Wat gebeurt er met Wendy van Dijk? Zij is naar Talpa gegaan en de vraag is of zij straks in de basis staat bij RTL. Kan ze daar terug?”

Dat is onduidelijk, aldus Mark. “Mensen die van RTL naar Talpa zijn gegaan, daar zit bij RTL nog wel enigszins wat wrok. Het is even kinderachtig als voetbal of bij wielrennen als er van ploeg wordt gewisseld. Dat gaat zeker meespelen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Moet Chantal Janzen haar programma Oh Wat Een Jaar teruggeven aan Linda de Mol?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen